Film taki sobie przewidywlny słaba gra aktorów . Fabuła srednia .Można obejrzeć jak sie nie ma żadnego lepszego filmy jak dla mnie 6\10
no nie... ciekawe jak przewidziales zakonczenie... chyba z gazety!!! sory... "SAW" tez bys pewnie przewidzial!!!
film dobry... momentami troche niejasny ale dobry. Trzyma w napieciu i zaskakuje do samego konca - zakonczenie naprawde swietne! Warto obejrzec ja daje 7/10
Sorki ale ten film jest jak dla mnie naprawde słabiutki ratuje go naprawde tylko kilka fajnych motywów i jak dla mnie to był on przewidywalny jak cholera.Można go obejrzeć ja nie ma się nic lepszego do roboty.A poztym nie ma sensu nad taką słabizną co dyskutować.
to powiedz co było takie przewidywalne, jeśli już tak to powtarzasz...
konkrety...
IMHO film jest bardzo prosty choć ma swoje luki... może sie podobać aczkolwiek nie musi, zależy czego kto szuka... ja lubię bać się przy tego typu demonikach [nie chciałbym spotakać takiego na swojej drodzę], niezłe charakteryzacje "potworków" :) wprawdzie chciałbym aby więcej zostało wyjaśnione odnośnie tego, który otworzył "drzwi do piekła" ale kilka razy przeszły ciarki, mimo że wiedziałem kiedy czego się spodziewać...
ocena 7/10 [lubię ten gatunek ale nie każdy film ma to "coś", każdy przecież lubi różne "stworzonka" ;)]
Według mnie ten film jest suchy, straszny za wszelką cenę. Totalny brak artyzmu. Słaba, tandetna muzyka, zdjęcia poprawne ale bez własnego stylu. Słaba reżyseria, jednym słowem kicha na całego. Nie wspominam o scenariuszu. Pod względem wykonania katastrofa, jeżeli się Wam podoba to znaczy, że nie zwracacie uwagi na dobre filmy. Kierujecie się tylko własnym gustem i jest dla Was bez znaczenia wykonanie. Nominuje ten film do nagrody „Najgorszy film roku 2005”
Moja ocena 2/10. (naciągana)
wiesz, nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że "jeżeli się Wam podoba to znaczy, że nie zwracacie uwagi na dobre filmy"...
1. jest to specyficzny gatunek, w którym chyba właśnie chodzi o swego rodzaju preferencje co do tego: co, jak i gdzie "straszy", czyli faktem jest, jak to ująłeś, że każdy kieruje się własnym gustem, który w przypdaku tego rodzaku filmów nie może być podstawą jakiś większych wartościowań... nie bądźmy śmieszni: "nie znasz się na filmach bo ten film uważasz za dobry a tamten nie"... ta "zasada" w przypadku horrorów sensu stricte nie ma zastosowania...!!!
przecież w samej rodzinie horrorów jest wiele podgatunków! i każdego może "rajcować inny potworek"... ;)
2. [dotyczy drugiej części tego zdania: "nie zwracacie uwagi na dobre filmy"] mam rozumieć że chodziło Ci tylko i wyłącznie o filmy z tego gatunku? jeśli nie to patrz wyżej! jeśli tak, to z chęcią obejrzę jakiś "dobry" horror, który będzie potrafił zaspokoić "potrzebę wystraszenia mnie na przysłowiowy amen"... ciekawe co Ty byś polecił?![nie chcę mi się sprawdzać jakie Tobie horrory się podobają bo to nie ma większego sensu]
pozdro :)
na razie tyle...
Bramę piekieł otworzył ten gościu co go powiesili na krzyżu. Zrobił tak, ponieważ umarła jego żonai chciał ją wskrzesić.
A jeśli o film średniaki nic wiecej. Ale przyznam, że raz się przestraszyłem. Wiedziłem że coś wyskoczy a jednak. I to daje + temu filmowi. Było i za mało i dlatego moja ocena jest tak niska.
"i każdego może "rajcować inny potworek"
może tak, starałem się aby moja ocena była obiektywna, o tym czy film jest dobry czy nie, nie decyduje to czy on mi się podobał lecz czy był dobrze wykonany. Nie zwracam uwagi większej na to czy mamy do czynienia z gore czy innym podgatunkiem. Wykonanie decyduje!
Jest mało horrorów które mogę polecić wiec odwołam się do klasyki. Nie mogę zagwarantować tego że akurat sie przestraszysz. To zależy od podejścia do filmu, nastroju, miejsca i czasu w jakim sie ogląda.
Polecam:
"Omen"
"Egzorcysta"
"Dziecko Rosemary"
jeszcze może "Blair Witch Project"
Ja osobiście się bałem bardzo na filmie "Gothika" ale niczego nie gwarantuję. Mam nadzieję że przeczytasz moją odpowiedz jeszcze dzisiaj bo na TVP1 puszczają "Koszmar z ulicy wiązów".
Pozdrawiam.
Nie uważam tego filmu za całkowitą słabizne jak dla mnie jest to standartowy horrore który niczym nie porywa. A co do tego co napisałem że jest przewidywalny to jak dla mnie było jak tylko wiedziałem że akcja będzie się działą w domu to odrazu wiadomo że dom będzie nawiedzony z powodu jakiejś potwornej zbrodni jaka się w nim wydażyłe żę wszyscy po koleji będą zabijani przeż duchy w nim mieszkające czy co tam i ze wszyscy zginą( bo nie było żądnego pozytywnego bohatera a to przecież oni zazwyczaj przeżywają )
dokładnie! przy tym gatunku "To zależy od podejścia do filmu, nastroju, miejsca i czasu w jakim sie ogląda." z tym się w zupełności zgadzam...
dlatego otrzymał tak wysoką notę bo akurat został obejrzany przeze mnie w tej danej "chwili"...
zresztą jako dziecko oglądałem trochę horrorów [oczywiście bałem się przy nich], teraz jak niektóre oglądam to nie robią na mnie żadnego wrażenia albo nawet wzbudzają śmiech... np. "Srebrna kula" lub "Smętarz dla zwierząt"...
a co do filmów, które wymieniłeś, wszystkie z wyjątkiem "Polańskiego", widziałem, "Omen" i "Egzorcysta" lata temu, myślę że warto do nich sięgnąc ponownie! ciekawe jakie teraz wrażenie na mnie zrobią...
ale już "Blair Witch Project" nie potrafiłem "ugryźć" i film został przeze mnie zjechany... "Gothika" jak pamiętam nie zrobiła na mnie piorunującego wrażenia... pewnie w złym momecie ja oglądałem... ;)
cała seria "Koszmar'u..." oczywiście bardzo dobrze sie ogląda... jak się już wczujesz...
ja z kolei polecam "The thing" - horror [jaki sobie teraz przypominam], który wywoływał ciarki na mojej skórze... i to nie jeden raz...
i też tak sobie przypomniałem: "Martwe zło" - tutaj też można dostać gęsiej skórki niejeden raz... chociaż momentami jest też zabawny...
pozdro
p.s.
a ja przy ocenach filmów kieruję sie jedank subiektywnym spojrzeniem, które gdy odbiega mocno od "średniej" staram się uzasadniać...
The Thing - Carpentera film wybitny, trzeba przyznać że jeden z najlepszych horrorów, a Smetarz dla Zwierząt to dlamnie też b.dobry horror, jedna z lepszych ekranizacji Kinga ! a co do samego filmu - bardzo dobry, momentami przeciagaja ale przy innych słabych horrorach ten sie wybija, narazie lider ostatnich miesiecy, zobaczcie sobie też Blady Strach też b.dobry horror