Martwe zło 2

Evil Dead II
1987
7,2 30 tys. ocen
7,2 10 1 29926
7,5 26 krytyków
Martwe zło 2
powrót do forum filmu Martwe zło 2

8/10

ocenił(a) film na 8

Kolejny horror z mojego dzieciństwa na którym się cholernie bałem za młodu. A teraz
wiadomo jest to pozycja kultowa i zarazem śmieszna, charakteryzacja i klimat zdecydowanie
na plus. Bez wątpienia jedna z moich ulubionych serii, zwłaszcza dwie pierwsze części!

ocenił(a) film na 10
lordofthedead

Te horrory mają coś w sobie, chyba w tych czasach nikt nie nakręci czegoś tak klimatycznego i fajnego? A może nam wydaje się to dobre, bo kojarzy nam się właśnie z dzieciństwem? Hm.. Masz jednak racje , jest to pozycja kultowa! Może to wszystko trochę debilne, ale co ja poradzę KOCHAM TAKIE HORRORY :D

ocenił(a) film na 5
Martek86

eeee tam

ocenił(a) film na 8
Martek86

Obalam twoją teorie. Za młodu nie oglądałem tego filmu. Dziś pierwszy raz i od razu się dopisuje do grona fanów. Zajebisty to mało powiedziane.

ocenił(a) film na 9
Hilarious

A ja ją kopię leżącą (tą teorię). Też dopiero co zobaczyłem po raz pierwszy... i ogień z dupala :)

użytkownik usunięty
marniak

Rozczarowałem się jedynką, więc byłem bardzo sceptycznie nastawiony do dwójki. Obejrzałem i zaniemówiłem... Czarnym humorem w niektórych momentach przebija nawet moją ukochaną Martwicę Mógzu!

ocenił(a) film na 9

Jedynka jest średniej klasy niskobudżetowym horrorkiem. Dwójka jest arcydziełem. Scena z głową łosią :)))))))

ocenił(a) film na 10
lordofthedead

Rownież oglądałam to w dzieciństwie i również się bałam. A już zwłaszcza na pierwszej części, bo w drugiej chyba zaczynałam dostrzegać humor. Moja ukochana seria!!! I owszem, scena z głową łosia nie do pobicia, albo ta śmiejąca się lampka :D

princessluna

co on jarał ?

ocenił(a) film na 10
Remusek_filmweb

Nic nie jarał, w tym sęk ;)

ocenił(a) film na 9
lordofthedead

Właśnie targam całą trylogię KLASYK!!!!!Muszę mieć, bo półka chociaż pełna to bez tych filmów pusta.JOOOOJ ,jak się zjarałem że w końcu znalazłem cały komplet.
ASH ty przech..u!!!!!!!!!!!!