Martwy policjant

Officer Down
2013
5,7 3,2 tys. ocen
5,7 10 1 3178
Martwy policjant
powrót do forum filmu Martwy policjant

Wyprodukowany przez New Age'owską sektę Give Entertainment sygnowaną krzyżem Nerona(popularnie zwanym ''pacyfką'') film opowiada historię 35 letniego oficera wydziału zabójstw Lesa Scanlona w tej roli David Boreanaz u którego w czasie rutynowego badania lekarskiego stwierdzono zespół Down'a. To całkowicie zmienia życie głównego bohatera począwszy od zwolnienia z pracy poprzez rozstanie z narzeczoną a skończywszy na utracie prenumeraty National Geographic. Jakby tego było mało będące w toku śledztwo wydziału wewnętrznego ujawnia iż Les posiada w swym domowym akwarium nielegalną plantację moczarek kanadyjskich. Wraz z akwarium skonfiskowany zostaje Lieu( Stephen Lang ) czyli złota rybka będąca jedynym przyjacielem Lesa. To przeważa szalę goryczy.
W Lesie coś pęka i nie jest to sucha gałąź Brzozy(lac. Betula pendula Roth) to psychika człowieka którego system spisał na straty. Les nie zamierza się jednak poddać. O nie! Nie tak wychowała go jego matka Zhanna - czarnoskóra lesbijka, pół żydówka, pół meksykanka, pół włoszka, irlandzka imigrantka pochodząca z RPA w tej roli niezastąpiona Anna Lynne McCord.
Pod pseudonimem LSD (Les Down) były detektyw rozpoczyna korespondencyjny kurs gry w Mahjong. Zdobyte umiejętności zamierza wykorzystać do budowy imperium hotelarskiego. Czy wystarczy mu jednak czasu na realizację swych marzeń...?

ocenił(a) film na 7
saveferris

I co to niby ma powalić nas wszystkich czy ujawnić twój światopogląd...raczej to drugie.Współczuję braku wrażliwości i spaczonej orientacji rzeczywistości.

saveferris

Dla mnie opis 10/10 :D

Cartmenez

Patrząc na to, że Kosmiczny mecz 8/10, to faktycznie ten opis może dostać 10.

kendo777

Nie znam nikogo kto dał Kosmicznemu 8/10. Zresztą wracaj pod stół trollu :P

Cartmenez

Post, może i mieć 10/10 (chociaż wątpię|), ale nie opis. Przepraszam, ale jak ktoś daje 1 gwiazdkę to nie jest w ogóle wiarygodny jako osoba oceniająca.

Kozarnikus

Przecież ten opis ma zdecydowanie wydźwięk żartobliwy, gość może nawet filmu nie oglądał, ocenę zapewne dał dla jaj. 10 za poczucie humoru i wyobraźnię :-)

Cartmenez

Oczywiście że post jest żartem, ale za tę 1 gwiazdkę na pohybel.

ocenił(a) film na 1
Cartmenez

Film oglądać zacząłem lecz nie skończyłem bo jest beznadziejny i nie widzę sensu marnowania kilkudziesięciu minut mojego życia na oglądanie jakiegoś gniota tylko po to aby na filmwebie nikt nie zarzucił mi bycia niekompetentnym czy stronniczym. Moja ocena mówi jasno i wyraźnie, że według mnie byłoby lepiej gdyby film ten nie powstał w ogóle. Nie będę tu już rozwijał tematu dlaczego.
Istotne jest to że moja ocena ma znaczenie dla moich filmwebowych znajomych którzy mając podobny gust do mojego nie będą sobie zaprzątać głowy jakimś badziewiem tylko poszukają czegoś co warto obejrzeć

Nie bardzo rozumiem w czym problem...
Żeby zasłużyć na dwie gwiazdki film musi mieć przynajmniej w miarę ciekawy pomysł na scenariusz, który zepsuty kiepską grą aktorską, niepotrzebnymi scenami erotycznymi, absurdalnymi efektami specjalnymi, różnego rodzaju propagandą niezgodną bądź wręcz zaprzeczającą faktom historycznym nadaje się jedynie na przydługą reklamę najnowszego modelu Iphona.

Cartmenez

Czy chciałeś być mądrzejszy edytując (zmieniając) własne posty (cyt: "ocenę zapewne dał dla jaj" - tego wcześniej nie napisałeś)?Albo kumplujesz się z niedouczonym @saveferris (który twierdzi że napoleoński znak to pacyfa), lub porostu jesteś tą samą osobą-multikonciarzem.

ocenił(a) film na 1
Kozarnikus

Tak się składa że potrafię rozpoznać pacyfkę i wiem skąd się wziął ten znak. Bo w odróżnieniu od ciebie zadałem sobie trochę trudu aby dowiedzieć jakie jest pochodzenie tych czy innych symboli i jaką ideologię reprezentują.
A to że ta czy inna organizacja przywłaszcza sobie bezprawnie jakiś symbol dorabiając na prędce do niego jakąś teorię i przypisując mu zupełnie inne znaczenie to już nie mój problem.
Sztandarowym przykładem jest tęcza - odwieczny symbol przymierza między Bogiem a człowiekiem przywłaszczone przez lewackie homo organizaacje. W skrócie pacyfka pochodzi w linii prostej od krzyża nerona, który swą nazwę zawdzięcza cesarzowi za czasów którego wieszano chrześcijan do góry nogami. I właśnie ten kształt jest w pacyfce.
Nie będę podejmował z tobą dyskusji bo coś mi mówi że nie ma to sensu.

Odpowiadam na twój post jedynie po to żeby jakaś niezorientowana w temacie osoba, która tu trafi kierując się chęcią poznania prawdy mogła sama sprawdzić i drążyć temat na własną rękę a nie powtarzać jakieś bzdury tak jak to ty masz w zwyczaju ;]

saveferris

Dzięki toja ocena mi bardzo pomogła omijam ten film szerokim łukiem. Mu także szkoda życia.

Kozarnikus

:DDD Twoje czepianie się jest komiczne.Widzę że nie rozpoznałbyś sarkazmu,nawet gdyby ci narzygał do owsianki,a uwaga o pacyfce zalatuje desperacją.Piszesz aby pisać?

Kozarnikus

Chciałem rozwinąć nieco wypowiedź, to bardziej niż oczywiste.
Mam coraz większe wrażenie, że masz jakieś dziwne problemy ze sobą.

saveferris

podoba mi się Twoja recenzja:) Odpowiada na moje pytanie i dała mi chwilę śmiechu;) pozdrawiam!