Marvels

The Marvels
2023
4,7 21 tys. ocen
4,7 10 1 21124
4,3 30 krytyków
Marvels
powrót do forum filmu Marvels

Czy jest mega durny? Tak, ale jestem zszokowany, jak dobrze się na nim bawiłem. Okazuje się, że Brie Larson potrafi grać coś innego, niż Butch-Lesbian Anti-Patriarch-womana, a wręcz postać skrajnie inną od poprzednich kreacji w Marvelu: ciepłą, wyrozumiałą i potrafiącą żartować z siebie samej.

Villain w tym filmie to największy krindż: pani o aparycji maślanej bułki z posypką ze śmiejżelków (i podobnej gamie aktorskiego spektrum) stara się być przerażająca jak Thanos, co kompletnie w żaden sposób nie wychodzi. Ale tam, gdzie film jest dobry, czyli w humorze i zaskakiwaniu widza - jest dobry. Nick Fury wyjął z du*y kij i zachowanie zramolałego starca z "Secret Invasion". Kotki słodkie, chociaż same flerkiny trochę krindżowe. Planeta Śpiewaków piękne WTF. Znowu urocza rodzinka Kamali - cieszę się, że obejrzałem Ms Marvel przed tym filmem.

Mega-negatywne oceny, które widziałem przez 2 lata przed obejrzeniem filmu nastawiły mnie na coś znacznie gorszego, a tu całkiem niezły klasyczny Marvel.