PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=435710}

Masakra w Chicago

Chicago Massacre: Richard Speck
2007
4,3 842  oceny
4,3 10 1 842
Masakra w Chicago
powrót do forum filmu Masakra w Chicago

MASAKRA W CHICAGO to niezależny i taniutki film, który nie wiedzieć czemu znalazł się w kolekcji Kina Grozy. Nie dość, że obraz Michaela Feifera horrorem raczej nie jest to w dodatku jest beznadziejnie zrealizowany i jeszcze gorzej pomyślany.
Reżyser w nieudolny sposób usiłuje sportretować osobę prawdziwego mordercy i gwałciciela, ale z tego portretu zamiast wiarygodnej sylwetki głownego bohatera wychodzi mu karykatura.
Corin Nemec straszy głównie sztuczną charakteryzacją. Do oglądania jest tu jedynie znany choćby z CANDYMANA Tony Todd.

Złym pomysłem jest też pomieszanie narracji z którego zmamiast wyjść coś frapującego wychodzi jedynie śmiertelnie nudny filmowy bałagan.
Zero napięcia, zero emocji tak przedstawia się film MASAKRA W CHICAGO.
Nie polecam.

ocenił(a) film na 4

tak tak... w pelni sie zgadzam... taniutki filmik z marna charakteryzacja... to mnie wkurza jak ktos jest "zly" to musi byc oszpecony... ehhh ta doslownosc. a na dodatek 0 emocji jak powiedziales nic zero napiecia. Niech lepiej Michaela Feirfer zajmie sie produkcja filmow i wylacznie :D bo to mu wychodzi! bardzo podobala mi sie jego produkjcja "Are you scared" :)
a film slaby, ale da sie obejrzec i jest wiele duzo gorszych filmow... -4