Matthias i Maxime

Matthias & Maxime
2019
6,9 11 tys. ocen
6,9 10 1 11196
6,4 47 krytyków
Matthias i Maxime
powrót do forum filmu Matthias i Maxime

Bohater na znamię na twarzy tylko po to aby w jednej scenie ktoś mu złośliwie to wytknął.
A także dlatego by Dolan pokazał jak to nie boi się nieprzyjemnych tematów i zyskał uznanie.
To było dziwne i widać jak na dłoni, że tylko pod jedną scenę był wdrożony od samego początku taki a nie inny wygląd bohatera.

ocenił(a) film na 8
BUNCH

Obalam. Są (co najmniej) dwie sceny odnoszące się w sposób bezpośredni do tego znamienia. Niestety temat nie został oznaczony jako zawierający spojlery, a więc nie wiem czy mogę je wymienić.
PS To pułapka xd. Ma Cię zachęcić żebyś napisał, że może i są z dwie takie sceny, ale to znamię i tak było tylko po to, a wtedy ja wyciągnę następne sceny.
Albo inaczej. Dwie sceny podczas ostatniej imprezy pożegnalnej, jedna scena w łazience klubowej, jedna scena w autobusie.
Czemu to znamię to nieprzyjemny temat? Dla mnie było ładne.

ocenił(a) film na 1
Katharsisss

Czy możesz mi te dwa momenty dokładnie opisać? Chyba ich nie zanotowałem.

ocenił(a) film na 8
BUNCH

SPOJLERY
chronologicznie:
Scena w autobusie, krew zaczyna sączyć się z głowy Maxa i łączy się z jego znamieniem.
Gdy Max przerywa bójkę Matt obraża go wykorzystując do tego jego znamię ("liszajcu").
Druga scena pocałunku. Matt kilkukrotnie całuje jego znamię. Jest to też forma przeprosin za to co wydarzyło się wcześniej
Scena przed lustrem w klubowej łazience ze znikaniem znamienia przy zakrywaniu go.

Film widziałem dwa razy, pewnie jest jeszcze kilka mniej lub bardziej subtelnych odniesień do tego co Max ma na twarzy.