PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=234006}
5,8 76 tys. ocen
5,8 10 1 75796
3,9 22 krytyków
Max Payne
powrót do forum filmu Max Payne
adzej

Moimi zdaniem przydałoby się zekranizować następujące gry:

1)XBTF
2)X2 The Threat, X3 Reunion (stanowią ciąg przygód bohatera)
3)Stalker Cień Czarnobyla (fabuła Czystego Nieba nie podoba mi się, chyba, że film opowiadałby o Striełoku).
4)Fallout
5)Tomb Raider (z normalną aktorką w roli tytułowej gdyż cyniczno-szpanerski styl zaprezentowany przez Angeline Jolie to moim zdaniem dno)

ocenił(a) film na 7
adzej

1. Fifa
2. Pasjans
3. Counter-Strike

Vic_Mackey

1. Gran Turismo 4
2. Fifa Street
3. Saper
4. Crazy Frog Racer
5. Lego Star Wars

ocenił(a) film na 5
adzej

The Sims 2 i Saper ;D;D

ocenił(a) film na 10
Jagoshkova

1.S.T.AL.K.E.R
2. Gothic - jak ktoś wcześniej napisał nie da się nakręcić filmu opartego na tej grze ... Hmmm ... Dobrze przemyśleć cały projekt i można sklepać z tego bardzo dobry film szczególnie z pierwszej części
3.Fallout
4.Thief
5.Dark Messiah
6.Assasin Creed
7.Call of Duty 4 - tyle ze gra jest zrobiona jak film :P tylko szkoda ze tak samo krótka

radar123412

Rozwalają mnie teksty ludzi, którzy z uporem maniaków domagają się ekranizacji STALKER-a. Ile razy można pisać, że TEN FILM JUŻ ISTNIEJE. I choć nie jest tak efekciarski jak gra to warto go obejrzeć. Po za tym jako fan twórczości panów Strugackich jak i samej gry nie chciałbym ekranizacji tej gry. Ponieważ żeby upodobać się ,,wymagającej'' nastoletniej publiczności (bo kto inny by na to poszedł, patrz--> Max Payne) film stałby się zwykłą hollywodzką szmirą, którą będą się jarać ludzie bo zawiera: Czarnobyl, strzelaniny, mutanty, stalkerów, strzelaniny, wystrzałowe efekty specjalne, strzelaniny, artefakty, ,,BARDZO WCIĄGAJĄCĄ I MROCZNĄ JAK DUPA SAMEGO SZATANA FABUŁĘ", strzelaniny, Brada Pitta (ukłon dla pań), gołe cycki (ukłon dla panów) i litry krwi. A czy wspominałem już o strzelaninach?

Zrozumcie ludzie, są gry, które grami powinny pozostać. I robienie z nich filmów nie ma sensu.

radar123412

Rozwalają mnie teksty ludzi, którzy z uporem maniaków domagają się ekranizacji STALKER-a. Ile razy można pisać, że TEN FILM JUŻ ISTNIEJE. I choć nie jest tak efekciarski jak gra to warto go obejrzeć. Po za tym jako fan twórczości panów Strugackich jak i samej gry nie chciałbym ekranizacji tej gry. Ponieważ żeby upodobać się ,,wymagającej'' nastoletniej publiczności (bo kto inny by na to poszedł, patrz--> Max Payne) film stałby się zwykłą hollywodzką szmirą, którą będą się jarać ludzie bo zawiera: Czarnobyl, strzelaniny, mutanty, stalkerów, strzelaniny, wystrzałowe efekty specjalne, strzelaniny, artefakty, ,,BARDZO WCIĄGAJĄCĄ I MROCZNĄ JAK DUPA SAMEGO SZATANA FABUŁĘ", strzelaniny, Brada Pitta (ukłon dla pań), gołe cycki (ukłon dla panów) i litry krwi. A czy wspominałem już o strzelaninach?

Zrozumcie ludzie, są gry, które grami powinny pozostać. I robienie z nich filmów nie ma sensu.

radar123412

Rozwalają mnie teksty ludzi, którzy z uporem maniaków domagają się ekranizacji STALKER-a. Ile razy można pisać, że TEN FILM JUŻ ISTNIEJE. I choć nie jest tak efekciarski jak gra to warto go obejrzeć. Po za tym jako fan twórczości panów Strugackich jak i samej gry nie chciałbym ekranizacji tej gry. Ponieważ żeby upodobać się ,,wymagającej'' nastoletniej publiczności (bo kto inny by na to poszedł, patrz--> Max Payne) film stałby się zwykłą hollywodzką szmirą, którą będą się jarać ludzie bo zawiera: Czarnobyl, strzelaniny, mutanty, stalkerów, strzelaniny, wystrzałowe efekty specjalne, strzelaniny, artefakty, ,,BARDZO WCIĄGAJĄCĄ I MROCZNĄ JAK ZADEK SAMEGO SZATANA FABUŁĘ", strzelaniny, Brada Pitta (ukłon dla pań), gołe cycki (ukłon dla panów) i litry krwi. A czy wspominałem już o strzelaninach?

ocenił(a) film na 4
Rokka

1. Monkey Island - jak już ktoś pisał, pewnie ludzie by uznali, że to Piraci z Karaibów i w ogóle ble, co wg mnie byłoby śmieszne. Ekranizacja byłaby murowanym hitem, kto grał w MI zgodzi się ze mną.

2. Syberia - połączyć pierwszą i drugą cześć i mamy fabułę gotową. Do tego utrzymać klimat gry i kolejny hit gotowy.

grimsey

Moim zdaniem:
1)Gothic - ja bardzo chcialbym zobaczyc losy bezimiennego na duzym ekranie :D
2)Crysis - sądze ze mógłby z tego niezły film akcji wyjsc...
3)Assasins Creed - skrytobójca w średniowieczu :D

ocenił(a) film na 6
adzej

Moją ulubioną grą jest BloodRayne gra która doczekała się niestety beznadziejnej ekranizacji totalne dno!Hmmn co do Maxa Paynea to uważam że film był po prostu słaby!Najlepszą ekranizacja gry to chyba Resident Evil!

KayussHilton

Zdecydowanie Gothic i Mafia:)

piter141991

Mafia :The City of Lost Heaven ( najlepiej gdyby to Martin Scorsese robił - spec od kina gangsterskiego ) wygryzłaby nawet Gotfathera . Project IGI ( Eidosa - twórców Hitmana ) o rządowym komandosie Davidzie Jamesie ; Splinter Cell ( postać Sama Fishera znają wszyscy )też komandos ; hmmm moze jeszcze Diablo ? Czemu nie ? Pozatym na film fantasy wspaniały scenariusz maja setki tytułów RPG że choćby wymienię : The Elder Scrolls : Morrowind oraz Oblivion , seria z forgotten Realms ( Icewind Dale , Neverwinter Nights , baldurs Gate , Temple of Elemental Evil ) Jezu no kupę .

MilesQuaritch

Assassin's Creed, GTA IV( z tą samą fabułą co w grze świetnie nadawała by się na serial), CoD 4, GoW, Diablo II
Hitman ( wiem, że była ale ten bohater zasługuje na coś duuuuuużo lepszego)

adzej

Jak dla mnie to :
1)F.E.A.R (gra ma wypasiony klimat, jeśli film by go nie stracił to wyszedł by naprawdę straszny horror).
2)Manhunt ( wyszedł by z tego najkrwawszy i najbrutalniejszy film)
3)Wiedźmin (ale na podstawie książek, mógł by być z tego o wiele lepszy film niż Władca Pierścieni tylko potrzebny jest dobry reżyser i trudno by było skompletować pełną obsadę)

ocenił(a) film na 7
CloudStrife

To czy polacy zrobią lepszy film niż Władca Pierścieni to bym się kłucił, i mam szczerą nadzieje ze nie bedą sie za to brać bo powstanie im coś typu ,,Stara baśń".

gumis1412

Nie miałem na myśli polaków przy kręceniu wiedźmina. Wiadomo że Polacy nie dadzą rady nakręcić dobrego filmu za to muszą zabrać się za granicą reżyserzy tacy jak Peter Jackson czy Nolan.

ocenił(a) film na 7
adzej

Wielu urzytkowników już wymieniło te gry, które według mnie są warte ekranizacji ale też rzuce swoje 3 grosze :). A więc są to:
WarCraft(podobno robia)
Diablo(plotki ze podobno robia)
Fallout
Wrota Baldura
Neverwinter Night
Gigant:Obywatel Kabuto
Najdłuższa Podróż

I to bedzie chyba na tyle, przynajmniej nic mi nie przychodzi do głowy, pozdrawiam

adzej

GOTHIC Świetna fabuła,malowniczy świat,mógłby wyjśc z tego świetny film ale na pewno musiałby mieć duży budżet i reżysera np.Peter Jackson czy Guilermo Tel Toro.

adzej

Może by tak któregoś NFS-a np Most Wanted z dużą dawką wyścigów tak jak w Fast & Furious ?
Albo GTA

adach007

Mój typ:
1.Saper(gra dla gości z jajami)
2.Pasjans(emocje gwarantowane)

lukaszwy1992

Sąsiedzi z piekła rodem

adzej

1.Metal Gear Solid
2.Call Of Duty
3.Mass Effect
4.Fallout

ocenił(a) film na 4
adzej

1. Prince od Percia (kręcą)
2. GTA
3. Syndykat

baraja_2

chyba nigdzie nie padło hasło : Star Craft

to by dopiero było genialne. fabuła jest znakomita, klimat jak w najlepszy filmie sf, akcja non stop... a scenariusz gotowy w grze:)

ocenił(a) film na 6
adzej

1. Warcraft III
2. F.E.A.R.
3. <<za krótki komentarz ;) >>

ocenił(a) film na 8
adzej

Saga Legacy Of Kain

*za krótki*za krótki*za krótki*

adzej

S.T.A.L.K.E.R.-modlę sie żeby powstał film na podstawie tej gierki

ocenił(a) film na 6
johnny8

Filmu pewnie prędko nie będzie, ale jeśli tak ci się ta gra podoba, to słyszałem, że powstała ona na podstawie jednego z rozdziałów jakiejś książki (nie pamiętam jakiej, ale wspominali o tym w jakiejś recenzji). Jeśli Cię to interesuje to poszukaj sobie gdzieś co to za książka ;)

ocenił(a) film na 3
johnny8

No to masz szczęście, bo taki film już istnieje i co więcej, to na nim, poniekąd, bazuje gra - sam film powstał jak luźna ekranizacja książki;)

użytkownik usunięty
adzej

Heh jak widzę osoby które piszą "Gothic" to po prostu krew mnie zalewa . Jak można zrobić film o grze z tak rozbudowaną fabuła , który ma trwać max 2 - 3 godziny ... Też chętnie bym napisał Fallout z racji na genialną fabułę lecz całego piękna tej fabuły nie da rady umieścić w całym filmie . Może i dało by radę ale przez to by powstał kolejny gniot ...

Moim skromnym zdaniem jedyna gra która tak naprawdę zasługuje na kontynuacje jest Fahrenheit , ta gra posiada specyficzny filmowy klimat i aż się prosi aby po prostu ją przenieść na duży ekran ...
Z sentymentu mogę powiedzieć że jestem ciekaw jak by wyglądała ekranizacja Left 4 Dead :)

ekranizacja L4D... Sami programiści mówili, że inspirowali się twórczością pana Romero... więc chyba wszystkie "xyz żywych trupów" mogą posłużyć za "ekranizacje" ;p

adzej

1. F.E.A.R
2. Deus Ex (poważna fabuła)
3. Half - Life
4. GTA 3 (koniecznie zachowanie tego "brudnego" klimatu miasta)

Maslana

Gothic bo to jest epicka gra
Boiling Point bo miał ciekawą fabułę i miejsce akcji(puszcze amazońskie i miasta rządowców i siedziby partyzantów)

ocenił(a) film na 6
adzej

Deus Ex
Need for speed
Gothic
Alan Wake
GTA

ocenił(a) film na 5
danny_ocean

Myślę że Max Payne byłby dobrym materiałem na film :)

ocenił(a) film na 8
Antonio_Montana

Ile jest dobrych filmow na podstwie gier??? Nie uwarzacie ze to bez sensu?? Film nigdy nie przekaze tego co zawierala w sobie gra... Ot takie moje przmyslenie co do tego tematu

ocenił(a) film na 4
tworek133

Kilka, a to zawsze już coś.

ocenił(a) film na 8
grzegorz_021

"Kilka, a to zawsze już coś"

A moze jakies konkrety??

ocenił(a) film na 8
grzegorz_021

"Kilka, a to zawsze już coś."

Moze jakies konkrety??

ocenił(a) film na 4
tworek133

"Silent Hill", "Tomb Raider", "Hitman", "Mortal Combat" pierwsza część "Resident Evil", bo reszta to porażka.

grzegorz_021

"Portal" "The Movies" xDDD "Stubbs The Zombie" może wyszła by z tego niezła
czarna komedia ;))A może "Heroes of Might and Magic" III albo IV?

adzej

Parę miesięcy temu obejrzałem Hitmana gdzie występowała aktorka Olga Kurylenko krocząca za "młodym" Hitmanem. Oglądając Max Payna myślałem, że oglądam następną część Hitmana(nie mieli kogo dać^^).

Wracając do tematu ludzie wyobrażacie sobie jak by wyglądały takie filmy jak Gothic czy Driver? Wystarczy, że skopali filmy takie jak Hitman czy DB: Ewolucja. Takiego F.E.A.R.'a można spokojnie nakręcić , wyjdzie coś w stylu horroru. Albo GTA (załóżmy IV) , kto by chciałby zagrać głupiego Romana^^?? Warto wymieniać gry które miały by powodzenie jako film. Już nie wspomnę o grze Warcraft( przez 1:30 podążanie po różnych krainach zdobywając lvl i 10 minut przed końcem zabicie jakiegoś bossa).

1.F.E.A.R (jak zabraknie horrorów).
2.Manhunt(w dzisiejszych czasach film z super efektami i sposobami zabijania byłby na pewno dochodowy).
3.Farenheit(chociaż po obejrzeniu Maxa Payne'a można sobie darować ten film. Byłby drugi film o aniołach tylko bohater inny.
4. Splinter Cell?

lukan99

A ja powiem tak że nie chciałbym ekranizacji Gothica z bardzo prostej przyczyny - nie lubie tej gry.

Za ta bardzo chciałbym żeby zekranizowali którąś z części Elder Scrolls, myśle że najbardziej pasowałby Morrowind tyle tylko że fakt jest to bardzo rozbudowana gra z bogatą fabułą ale dałoby sie to zrobić myśle że idealnym rozwiązaniem byłoby gdyby ekranizacją zajęli się twórcy Władcy Pierścieni i gdyby został on zrobiony właśnie w takim stylu... podzielić na 3 części i w każdej ukazywać część wędrówki głównego bohatera, gdyby zrobili to w stylu władcy pierścieni to myśle że mogło by to wyjść bardzo dobrze i na długo utkwiłoby mi to w pamięci. Władca Pierścieni choć nigdy nie byłem fanem (nie czytałem książki/nie fascynowałem sie tym) po obejrzeniu wypalił mi dosłownie dziure w mózgu.. nie ma drugiego takiego filmu.. ta cała podróż itd. sprawiły że sie bardzo zżyłem z bohaterami i w pewnym sensie mogłem razem z nimi przeżyć tą przygode.. a na prawde nie wiele gier czy filmów podobnie na mnie zadziałało... może jedynie Gwiezdne Wojny (choć w dużo mniejszym stopniu) i Mass Effect.. i na prawde z wielkim nie doczekaniem i nadzieją czekam na jakiś film w stylu Władcy Pierścieni;)

użytkownik usunięty
kocik911

1.Baldurs gate 2
2.Final Fantasy 7-ekranizacje a nie ciąg dalszy jak w animowanym filmie.
3.Taki Silent hill z prawdziwego zdarzenia.
4.Devil may cry.
5.MGS
6.Syberia
7.Tetris :)

ocenił(a) film na 7

1.Shogo: Mobile Armor Division
2.Unreal (byloby super ciezko...ale wedrowka samotnego kolesia przez obca planeta byla by super)
3.Kane & Lynch: Dead Man

DMC... nie ;p uwielbiam tą grę, ale wątpię by ktoś zrobił z niej coś porządnego. Jakby nie patrzeć, efektowna sieczka bez większej fabuły, ale klimatyczna po chuju.

a za FF siódmym jestem jak najbardziej za (choć wolałbym ósmy..;p)

O MGS chodzą ploty... Że niby sam Hideo-san miałby bawić się reżyserią a w głównej roli miałby być Christian Bale.... w sumie na Snake'a z pierwszej części całkiem by mi pasował... choc Sean Bean... o tak :D idealny Liquid, więc w sumie i Snake xD

adzej

Nie czytałem wszystkich odpowiedzi.
Ale myśle że warcraft 3.
To była by opowieść w 3 aktach godna, a w zasadzie bijaca na głowe władce pierścieni.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
ghost320i

MANHUNT, ale tylko pod warunkiem, że film będzie stworzony w kategorii 18+

ohjeah

Black & White - oczywiście w wersji fantasy może coś w stylu "Władcy pierścieni" itd :), ciekawe jakby im to wyszło:)