4,1 1,6 tys. ocen
4,1 10 1 1629
Maximum Ride
powrót do forum filmu Maximum Ride

..

użytkownik usunięty

Hmm .. Jestem przy drugiej książce i jak narazie mi sie podoba :)
a wam ?
a wogóle ma ktoś jakieś informacje o obsadzie ?

Książka fajna, ja już trzecią przeczytałam i czekam na przetłumaczenie czwartej części ^^

Co do obsady, nie mam zielonego pojęcia ale na portalu maximumride.pl
w wywiadzia autor napisał kogo by obsadził w roli Max gdyby miał robic francuski casting ;)

Polecam książke i czekam na fil :)

użytkownik usunięty
dariastan

a wiesz może kiedy wyjdzie 4 cześci ?? ;)
hmm .. ja kończe trzecia ;] i jest bosko.
ciekawe czy Max i Kieł będą razem ;D ??
pasowałoby . ;]

Hmm, nic mi nie wiadomo kiedy będzie kolejna część, a szkoda, mogliby już wydac. 3 tom był w kwietniu, więc lekko licząc we wrześniu powinien być następny...

p_sawyer__

Książka jest super!
jak sie dowiedziałam, że mają nakręcić film to się bardzo ucieszyłam.
Niestety pewnie będzie gorszy od książki, jak zwykle.
Już nie mogę się doczekać.

Ja przeczytałam niedawno drugi tom i jak na razie jest super^^
Nie mogę się już doczekać na film, chociaż obawiam się trochę jak będzie wyglądał filmowy Kieł...

Turquoise

OO tak, o Kła też się obawiam...
Pewnie wezmą jakiegoś przydupasa, za przeproszeniem...

p_sawyer__

noo, rzadko sie zdarza zeby aktorzy odpowiadali naszym wyobrazniom. no cóż

narvana09

yhymm . z utęsknieniem czekam na ten film . ( ; czuję że to może być dobre, choć nie odda charakteru książki . ;p

hmm, a kogo chcielibyście za Kła jakiego aktora .?
mój Kieł, nie przypomina żadnego z aktorów więc wam raczej nie powiem .
choć miałby fryzuję a'la Boo Boo Stewart, tylko troszkę krótszą i z grzywką zasłaniającą oczy, bladą skórę i nonszalancki uśmiech . ( ;

gunn

Mojego Kła też nie przypomina w całości żaden aktor.
Chociaż podoba mi się Avan Jogia, mógłby zagrać Kła, tyle że ma trochę ciemniejszą karnację niż powinien...
Hmm, przykładowo: http://4.bp.blogspot.com/_GSBWKqkC85Q/SU-m7gmItpI/AAAAAAAABq8/DDSgTh0y368/s400/A vanJogia06.jpg
mój Kieł ma identyczne włosy. Jakoś nie mogę go sobie wyobrazić z grzywką zasłaniającą oko ;D

użytkownik usunięty
p_sawyer__

ten Avan Jogia, jest PRAWIE idealny do tej roli ;D, coś mi jednak w nim nie pasuje, choć nie wiem co ;p
ja sie obawiam Max, moim zdaniem ona musi być śliczna, ;]

a wogóle jak myślicie czy Max bedzie z Kieł ? ( ja bardzo na to licze ;d )

Avan ma troszkę za dziecinny wyraz twarzy. I mógłby mieć mniejszy nos, taki bynajmniej miał mój Kieł. ;DD

A co do Max, to sam autor wybrał na jej rolę tą co grała Fleur w Potterze, a ona jest ładna, ma cudne rysy twarzy... chociaż za stara jak na Max... W wielu filmikach o MR fani wybierają Ellen Page. Nawet by się nadała, odpowiednia charakteryzacja i mamy naszą główną bohaterkę xDD

p_sawyer__

Ahh, Kieł! o.O
http://gold-seven.deviantart.com/art/Angel-of-Death-134793183

p_sawyer__

Są plotki, że Kła ma zagrać Drew Roy. Uważam, że byłby świetny do tej roli, lecz... jest chyba za stary (ma 23 lata).
Co o nim myślicie?

koszary1

nawet dobry, ale powinien mieć dłuższe włosy i faktycznie stary. tak jak ktoś wcześniej napisał nie znam żadnego aktora, który by był idealny

p_sawyer__

no, ellen page z charakterku była by nie taka zła

narvana09

Hoho, ten cały Drew nie taki zły xD Faktycznie, dłuższe włosy, bo inaczej to poszłaa mi stąd, nie chce go w filmie widzieć ;P
http://cdn.buzznet.com/media/jjr//2009/04/icarly-badboy/miranda-cosgrove-drew-ro y-icarly-03.jpg Ha, Kłowe ubranie, w sam raz xDD W moim wyobrażeniu miał prawie identyczną kurtkę o.O
Chłopak jak na 23 lata ma na tyle młodą twarz, że spokojnie mógłby być Kłem. ^^ Nawet bym się cieszyła gdyby go wybrali, bo Avan jednak jest od niego gorszy na tą rolę.. Chodzi mi tu bardziej o jego karnację, żeby nie było. Mógłby oddać Drew swoje włosyyy... ;DD

p_sawyer__

No, Drew może być. Chociaż i w nim czegoś mi brakuje...
I mój Kieł miał prawie taką samą kurtkę xDD
A co do jego fryzury to wyobraziłam sobie coś pomiędzy
http://republika.pl/blog_hm_4083674/5554523/tr/cosplay-37cosplay.jpg
i
http://fc02.deviantart.com/fs42/f/2009/092/3/5/Cosplay_L_deathnote_by_blackelsy. jpg

Turquoise

ta druga fryzura to podobna coś do mojej w wyobrażeniu . ; D
Jakoś nie chciałabym żeby żaden z tamtych grał go, choć jak już to okey .

gunn

Ooo, Sasuke i L xDD
Bardziej to drugie, w tej pierwsze wyglądałby dziwnie...

p_sawyer__

W sumie to racja, ta druga lepsza, bądźmy więc nadzieji że w filmie zobaczymy fryzurę rodem z Death Note xD
Bo np. wszystkimi postaciami ze Zmierzchu byłam rozczarowana, chyba tylko Victoria im wyszła :/ Wogóle zmierzch to klapa (sorry dla wszystkich fanów serii). Wolę wampiry Anne Rice ;) Ale wracając do tematu...

Jeszcze mnie zastanawia jaki będzie filmowy Jed.
Awww... Ludzie ja już się nie mogę doczekać na maximum ride.

Turquoise

Hmm... Ta druga fryzura całkiem pasuje.
Tak wogóle to mam nadzieję, że ekranizacja Maximum Ride wyjdzie na początku 2010. Ja już chcę ten film.
Aaa, i ostatnio jak byłam w empiku to pytałam się, czy wiadomo już kiedy wyjdzie Maximum Ride Ostatnie Ostrzeżenie i powiedzieli, że jeszcze jest nieprzetłumaczona :/
Mam nadzieję, że pojawi się chociaż w tym roku.

koszary1

Ja się wolę nie łudzić, skoro jeszcze nie wiadomo nic na temat obsady i wgl, to raczej by nie nakręcili filmu w 3-4 miesiące. Bądźmy szczerzy, ten film wymaga wieeelu efektów specjalenych, większość scen może być zrobiona komputerowo, więc z całym montarzem powinni się uwinąć w kolejne max. 2 miesiące plus pewnie odczekają jakiś czas zanim wypuszczą film do kin. Więc strzelam, że pojawi się tak w kwietniu-maju. Albo mogą stwierdzić, że więcej dochodów zgarną w wakacje, tak jak to było przy potterze 6 i sobie poczekajmy do lipca...

p_sawyer__

Hmm, Obczajcie tą aktorkę: Spencer Locke
Moim zdaniem, nadaje się na Max i to jak najbardziej ;DD

p_sawyer__

p sawyer 3 ma rację, jeszcze sobie poczekamy na Maximum :/
A Spencer Locke wydaje mi się za stara na 14latkę...
A co myślicie o Salmie Hayek jako dr.Martinez? Moim zdaniem jest ok.
Dużo fanów uważa też, że Elle Fanning powinna zagrać Angelę,ja nie jestem do niej przekonana, a wy co o niej sądzicie?

Turquoise

Hayek byłaby dobra na dr.Martinez, nawet bardzo. Podobnie ją sobie wyobrażałam.
Mi tam Elle odpowiada, jakos nie mogę znaleźć nikogo innego do roli Angeli.

p_sawyer__

No właśnie, Hayek jest do tej roli idealna.
Ale nie uważacie że Elle jest już troszkę hmm... za stara na ta rolę?

A tak wogóle to mam problem z 3 częścią Maximum. W księgarni nie mają wogóle żadnej, w bibliotece tylko 1 i 2... Hmmm...

Turquoise

ej a nie wiecie kiedy może wyjdzie 4 w Polsce, bo nigdzie nic nie pisze ;(

narvana09

No niestety, ja nic nie wiem...
<za krótki>

p_sawyer__

mam nadzieję że niedługo .^^

www.maxride.blog.onet.pl . ( ;
taka mała promocja . XD

gunn

Nie wiem tez nic o 4. Już mnie to wkurza, w Polsce wszystko opóźnione:/

Znając życie zrobią z Kła taką kichę jak z Pattinsonem jako Edwardem...
Ale póki co... Hmm... bądźmy dobrej myśli :)

Turquoise

Premiera 4 części miała miejsce w 2008 roku, a w Polsce zaczeli sprzedawać w jezyku angielskim od czerwca 09... Może na święta będzie...
Ale powiem wam szczerze, jak ktoś nawet troche umie angielski to może ściągnąć ebooka ;D Ja zaczęłam dzisiaj czytać i jestem już na 8 rozdziale. To wcale nie jest takie trudne, a jak ktoś jeszcze jest obeznany w slangu amerykańskim, to również poradzi sobie z sarkastycznymi uwagami Max (które pewnie nie zostaną przetłumaczone na polski tak samo jak jest w oryginale) i będzie miał z tego radoche tak jak ja xDD

Turquoise

Jeśli o mnie chodzi to wolałabym jakby Kieł miał fryz Khan'a Chittenden'a albo jakby w ogóle on go grał.
http://cdn.www.thewb.com/swfs/images/photos/blue-water-high/bluewaterhigh_01.jpg
To ten na środku
Ten cały drew jak dla mnie nie jest zbyt pociągający i na miejscu Max nie pocałowała bym go.

loveGDpcmcia

A ten Khan grał w pierwszej serii serialu na wysokiej fali jak ktoś chce wiedzieć i uważam że byłby dobry.

Ja nawet nie będe próbować czytać wersji angielskiej. Nie uda mi się.
Mam więc nadzieję, że czwarta część w Polskich sklepach pojawi się szybko.

koszary1

Ja bym może spróbowała, ale aktualnie mam w domu remont i mieszkam u babci, więc nie widzi mi się specjalnie chodzić do domu i ściągać e-booka, więc przeczekam xP

Chociaż mnie strasznie ciągnie do czytania...

A zna może któraś z was jakieś fajne polskie fourm o Maximum Ride?
Ja żadnego nie znalazłam, ale może źle szukałam...

koszary1

dla tych co jeszcze nie wiedzą.
prawdopodobnie w roku 2010 możemy się spodziewać filmu ;D
fajnie fajnie :D nie moge sie doczekac

narvana09

Ymm, nie trzeba nam przypominać, na stronie głównej filmu pisze, że w 2010 będzie ^^

p_sawyer__

skąd ściągnąć ebooka 4 cześći ? szukam, szukam i nie mogę znaleźć .

gunn

Ebooki masz tu, tyle, że po ang. Po polsku nie znalazłam.
http://chomikuj.pl/Marita123/Ebook/Maximum+Ride+-+James+Patterson

A do ich odtworzenia musisz mieć program Microsoft Reader
http://pl.unidownload.com/filedownload-Microsoft-Reader_394.html

p_sawyer__

EJ!
chodzę sobie tak po necie i szukam jakis informacji o 4 części po polsku i natrafiam na inforamcje :

Maximum Ride #4 - The Final Warning
Autor: James Patterson
Tłumaczenie: Maciejka Mazan

i sie zastanawiam skoro jest napisane : TŁUMACZENIE to chyba musi być po polsku, ale nie jestem pewna

pozdraiwam, pisać jak coś wiadomo

narvana09

Hmm, a podaj stronkę na której to widziałaś.

ocenił(a) film na 1
p_sawyer__

Ja też jestem fanką Maximum Ride.
Właśnie szukałam coś na temat filmu i tu trafiłam.
Bardzo się cieszę że będzie ekranizacja i już nie mogę się doczekać.
Moją ulubioną postacią jest Kieł, no po prostu ideał, uwielbiam go.

Aa i w necie koleżanka mi przysłała tylko nie wiem z jakiej strony że Max mogłaby zagrać Dakota Fanning . Wyobrażacie ją sobie ??

Aneczkaaaaa

Taaak, Kieł rządzi <333

Dakota off. Nie chce jej.
No sory, ale ona mi się ciągle kojarzy jako takie małe dziecko. I nawet nie pasuje na Max.

użytkownik usunięty
p_sawyer__

ee .. lubie ją ;) .
oby Kieł był dobrze zagrany ;D.
i ta chemia między nimi ;D. ( Kieł + Max )
a pozatym nie wiecie kiedy ma wyjść 4 część ??
i wogóle film ? bo że niby ma wyjść wiem od września, ale produkcja, ani nawet chyba casting jeszcze sie nie zaczął ;/;/;/;/;/.

Nom, oby cały ten ich sekretny związek był dobrze pokazany ;D
O 4 części jest jak na razie bardzo mało, jedynie kto przetłumaczył.
Co do filmu to jest bardzo zastanawiające, bo niby film ma wyjść w 2010, a ten rok zacznie się niedługo, a jak narazie ani widu ani słychu o castingach. Ja nie wiem jak oni zdążą wypuścić ten film w 2010 roku...

ocenił(a) film na 1
p_sawyer__

Właśnie....Kła musi zagrać naprawdę wyjątkowa osoba ;d ale i tak nie wszystkim się dogodzi. Ja też czytałam że jest tłumacz napisany tylko, i nic nie wiadomo jeszcze o książce. Co dopiero o filmie. Aa co do sekretnego związku Max i Kła mam nadzieję że to będzie wyjątkowo pokazane uczucie. Żeby tylko nie skiepścili. ;p

p_sawyer__

http://www.literatura.gildia.pl/tworcy/james_patterson/the-final-warning

najbardziej mnie zastanawia to :
Tłumaczenie: Maciejka Mazan
Miejsce wydania: Warszawa
Wydanie polskie: 6/2009

narvana09

Im chodzi w tym o to, że wydanie oryginalne(po angielsku) 4 części miało miejsce u nas w czerwcu.
Tylko po co dają do tego tłumacza, tego to ja nie wiem...

p_sawyer__

podali żeby wiedzieć kto ją tłumaczy .
zdając się na inne tłumaczenia, powinno wyjść przed nowym rokiem .