Mechanik: Prawo zemsty

The Mechanic
2011
7,1 91 tys. ocen
7,1 10 1 90966
6,0 12 krytyków
Mechanik: Prawo zemsty
powrót do forum filmu Mechanik: Prawo zemsty

Nieźle się to ogląda. Statham bliźniaczo podobny do swoich poprzednich ról ale jemu to nie szkodzi bo fanów wciąż przybywa. Moja ocena 6,45 dlatego 6 bo bliżej do 6. Mój apel aby oceniać filmy na filmwebie do przynajmniej jednego miejsca po przecinku. Dałbym 6,4 i misja lepiej bylaby spełniona.

ocenił(a) film na 7
alpinos

własnie tak powinno być zawsze mam watpliwosc np nie dam filmowi 8 bo za wysoko 7 bo zA nisko i co tu robic

ocenił(a) film na 7
alpinos

Tak, tez sie zgadzam ze powinna istniec taka dodatkowa opcja.

ocenił(a) film na 8
alpinos

niestety jeśli będzie jakaś zmiana to tylko na gorsze. Kiedyś na youtube można było ocenić wideo w skali 1-5, a teraz tylko łapka w górę lub w dół. W mediach coraz częściej obecne są różne uproszczenia, więc może to zjawisko dosięgnąć kiedyś i filmweb. Mam nadzieję, że to się jednak nie stanie.

alpinos

Nie miewasz większych zmartwień? Gdyby skala była taka jak proponujesz, znowu przy większości filmów byłby dylemat, dać 6,4; 6,5;6;6?... Tak albo się podobał i daję 7, albo nie i daję 6.

ocenił(a) film na 6
alpinos

Jak coś to co pół np. 5,5 lub 7,5 bo czasami faktycznie nie wiadomo czy dać np. 7 czy 8 to rozwiązaniem jest 7,5. Co jedną dziesiątą rozwiązanie całkowicie bez sensu, chyba że masz ściśle ustalone kryteria i badasz je po kolei w każdym filmie ale to ich musi być ze 100 w takim razie, żeby jeden film ocenić np. na 6,7 a drugi na 6,8.( w takim wypadku drobne niezauważalne niuanse muszą decydować bo jeśli nie to np. 4,2 do 8,9 to jest przepaść nie do ogarnięcia.)