Mechanik: Prawo zemsty

The Mechanic
2011
7,1 91 tys. ocen
7,1 10 1 90966
6,0 12 krytyków
Mechanik: Prawo zemsty
powrót do forum filmu Mechanik: Prawo zemsty

Czy nie uważacie, że lepsze zakończenie by bylo gdyby obaj zginęli? A tak znowu main bohater musial przeżyc. Ile razy to juz w filmach było

ocenił(a) film na 7
MrGano

[Spoiler] Wtedy nie mogliby nakręcić sequela. I trzeciej części. I czwartej. Żałuję, że nie zakończyłem seansu na scenie na stacji. Albo jeszcze lepiej - na scenie w której ginie McKeena. To byłoby ciekawe zakończenie. Pozostałoby niedopowiedzenie czy postać grana przez Statmana żyje czy może przygotował się na ewentualność, że Steve dowie się kto jest zabójcą jego ojca i zapragnie zemsty.
7/10 bo spieprzyli mi zakończenie ;)

ocenił(a) film na 8
MrGano

Nie, gdyż Statham nie umiera nigdy. Zresztą tu chodzi o realizm. Taki zabójca jak on miał się dać załatwić tak prostą sztuczką. Jezu, przecież lanie się tej benzyny nawet głuchy sprzedawca na stacji słyszał.

ocenił(a) film na 6
Roy_v_beck

zgadzam się, film niezły, końcówka zwalona, daję 6/10

ocenił(a) film na 7
Roy_v_beck

No właśnie, to jest problem z tym aktorem, jeszcze ani razu nie udało mi się zobaczyć jego śmierci - stąd ten niedosyt ;)

ocenił(a) film na 7
Roy_v_beck

"Nie, gdyż Statham nie umiera nigdy"
haha, co prawda to prawda.

ocenił(a) film na 6
raiven

w filmie Komórka chyba zginął :)

Vangelis7

w Komorce wlasnie nie pamietam, albo zginal albo zostal aresztowany. Ale zginal napewno w: War, Rózowa Pantera (na samym poczatku) oraz Duchy Marsa

ocenił(a) film na 6
Pijany_Mistrz

upewniłem się i w Komórce na pewno zginął - gdy byli na plaży w tej chatce ;)

MrGano

ja od początku myślałam, że Statham wyszkoli tak tego młodego, że później, kiedy tamten dowie się kto zabił jego ojca, jakimś ciekawym sposobem zabije z kolei Stathama... więc w sumie zakończenie mnie zaskoczyło, a myślałam, że nie będzie happy endu:D

ocenił(a) film na 4
ceylor

Jaki happy end ?
Statham byl frajerem ktory sie dal porobic i zabil przyjaciela.
Happy end = statham ginie.

ocenił(a) film na 6
MrGano

Spoiler:

Moim zdaniem Bishop powinien na stacji zginąć, a McKenna oddalić się w dźwięku muzyki na tle zachodzącego słońca. Oczywiście w tym pięknym samochodziku (cokolwiek to było ;). Zaraz jak okazało się, że Bishopa nie idzie zabić wyszło na jaw, że producenci liczyli na dobry zysk i sequel. niestety po efekcie jaki nam zafundowano chyba sequela nie mamy się co spodziewać.