Mechanik: Prawo zemsty

The Mechanic
2011
7,1 91 tys. ocen
7,1 10 1 90966
6,0 12 krytyków
Mechanik: Prawo zemsty
powrót do forum filmu Mechanik: Prawo zemsty

8 to chyba żart.Film nie specjalny
naciągane 6 to maks.Do kina pójść nie warto

ocenił(a) film na 5
sylwester_3

podobne mam odczucia, zwykły średniak
daje 5, ale to i tak za wiele .

ocenił(a) film na 6
sylwester_3

Faktycznie, nie jest to już mocne kino do których przyzwyczaił nas Jason Statham. 5-6 to max ocena. Jednak mistrzem kina akcji nadal pozostaje Luc Beson.
Za to ubawiłem się niezmiernie polskimi napisami i za nie daję 9 :)

ocenił(a) film na 6
deltabox3

Dziękuję. ;)

ocenił(a) film na 6
sab1970

Wcięło mi całego posta i zostało tylko "Dziękuję". Czary-mary. Nie wiem, czemu nie działa edycja. Tak czy siak, chodziło mi o to, że faktycznie były jakieś śmieszne suby w sieci od gościa, który wstawiał swoje komentarze, a jak nie umiał przetłumaczyć, to wstawiał (blablabla). Porażka. Pośmiać można się było, ale za chińskiego boga nic zrozumieć. Dziękuję. ;)

ocenił(a) film na 8
sab1970

a trzeba się było uczyć angielskiego :)

soundaddict

To jest Remake Swietnego klasyku troche pozmieniali w nowej wersji ale czuc starego mechanika

http://www.filmweb.pl/film/Mechanik-1972-105806

ocenił(a) film na 6
soundaddict

Żartujesz, tak? Proponuję odwiedzić serwisy z napisami. Mój komentarz był, powiedzmy, przestrogą przed pobieraniem napisów z niepewnego źródła. ;)

ocenił(a) film na 6
sylwester_3

Jako "średni" ocena, tylko dla tego że nie da zasnąć i ogląda się z pewnym zainteresowaniem... smakuje jak hamburger z McDonalda.

ocenił(a) film na 7
sylwester_3

Gościu a co ty oczekiwałeś? Film bardzo dobry.

Już sami nie wiecie czego chcecie. Bardzo miło oglądało się, do tego bez zbędnych ceregieli - czyste kino akcji.

sylwester_3

Osobiście dla mnie za krótki był, no i ta fabuła, troszkę bez sensu !!! - PONIEWAŻ - zabija swego przyjaciela, później mści się na ludziach, którzy go w to wrobili, wykorzystując syna przyjaciela i na końcu jeszcze go zabija !!!! Jednakże akcji trochę było, parę fajnych momentów i dość ciekawa obsada... Wiadomo, mogło być lepiej :) ale film nie nudzi - moja ocena 6/10 i mieszane uczucia......

ocenił(a) film na 10
sylwester_3

Dla Mnie film kozak , uwielbiam akcję z Stathamem

ocenił(a) film na 7
skura3

daje 7 gdyz chce byc obiektywny, film zasluguje dokladnie na tyle...

Sansui

Tak się zastanawiam czemu wszyscy piszą o tym obiektywizmie, film to też sztuka, więc duże znaczenia mają tu emocja, przeżycia ilość i jakość obejrzanych wcześniej produkcji.... ludzie to nie maszyny...

Sansui

Popieram i daje 7/10 przyzwoite kino akcji dosyć brutalne ale dzieki temu bardziej realistyczne. Chyba wiekszość osób spodziewała sie kolejnej bajki ala Transporter dlatego sa zawiedzeni.Nie żałuje że obejrzałem jednak jest to film raczej na DVD w kinie nie będzie wiekszej różnicy więc szkoda wydawać wiecej kasy.

ocenił(a) film na 8
sylwester_3

A mi się podobało. Miał być film akcji z dużą ilością strzałów, wybuchów i trupów, i był. Też spodziewałem się kolejnego Transportera, a ta seria moim zdaniem z każdą częścią jest coraz słabsza. A tutaj Statham na swoim poziomie, Foster też ( aczkolwiek uważam, że ten aktor ma dużo większe możliwości ), niezniszczalny Donald Sutherland i mocne brutalne kino, okraszone fajną muzą. Bardzo szybkie tempo, nie pozwala się nudzić na tym filmie. 8/10

ocenił(a) film na 6
sylwester_3

Film na pewno nie jest zły, ale wszystko wydawało mi się w nim zbyt statyczne... Poza tym nie powala na kolana szczególnie pierwsza połowa filmu. Ogólnie nic innowatorskiego w nim nie zobaczymy. Dla mnie, mimo głównego aktora, tylko solidne kino akcji bez fajerwerków. 6/10

ocenił(a) film na 6
Hardstyle_Lover

film niezły to wszystko 6. Spojler. Zabójcy a wszędzie zostawiają tyle śladów za sobą: DNA, odciski, krew. Skok na linie z wieżowca przecież by ich złamało w pól przy tak gwałtownym szarpnięciu, dlatego ludzie który pracują na wysokościach używają specjalnych szelek. W ostatniej walce jakim to sposobem urwał cały przód auta jak by laserem. Dodatkowo jak Artur wpadł w tego ostatniego chevroleta i nic mu się nie stało a strefa zgniotu skończyła się na siedzeniach.

ocenił(a) film na 6
Woj8ech

Dodatkowo odpalił najnowszy model Pontiaca jak by to był maluch. Harry to nie mógł Arturo powiedzieć co wie, znał go od dziecka wcześniej by mu uwierzył. Harry wziął ze sobą wszystkie dokumenty na firmę jak jechał do Artura na parking, wątek nie wykorzystany. Jeszcze były jakieś tanie rażące w oczy chwyty i sceny akcji ale nie pamiętam. W serialach widać bardzie realistyczne akcje i fabułę. Zwykły przeciętniak a mogło być dobrze.

ocenił(a) film na 8
Woj8ech

Woj8ech - wyluzuj to tylko film, nie wszystko musi być realne.

ocenił(a) film na 6
joker_mroczny_rycerz

Jak się ogląda dużo filmów to takie sceny aż rażą po oczach.

ocenił(a) film na 6
sylwester_3

Przyznaję bez bicia, że film obejrzałam tylko ze względu na Stathama. Jest dobry i dla mnie jedyny w takich filmach ale film faktycznie krótki i lekko pokręcona fabuła. Niemniej polecam, dla kogoś kto lubi takie filmy.