Nie zrażony tutejszymi postami postanowiłem obejrzeć film w jakości 1080p , i film jest genilany , baardzo dobre kino akcji , denerwująca komputerowa krew przy strzałach , a tak bez zarzutu - liczę na kontynuacje :)
Cieszę się, że nie czytałam wcześniej tu komentarzy i nie uprzedziłam się do filmu. Jeśli ktoś oczekiwał tzw. wybitnego obrazu, to owszem zawiedzie się. Natomiast sądzę, że osoby zainteresowane tym filmem są zorientowane w gatunku. Ma być rozrywkowy, miły, z dynamicznymi scenami...i taki jest. Fabuła jest prosta, gra jak na film tego typu przyzwoita, a zakończenie... i tu szkoda...przewidywalne, a można było rozwinąć wątek zemsty. No, ale to film akcji.
Nie zapominaj o jednym - ten film jest REMAKE'M - czytaj przeróbką/wariacją na temat klasycznego filmu sensacyjnego z lat 70-tych, który był przykładem świetnego kina - po co psuć coś co kiedyś dawno temu zostało zrobione świetnie, jeśli już kręcić coś od nowa to po to by zrobić to lepiej - patrz remake Texas chain saw massacre.