5,4?
Przyznaję że zwiastun mi się spodobał. Zapowiada się naprawdę ciekawe kino mniej skandalizujące od "Antychrysta" - Może właśnie ten film miał wpływ na ocenę niektórych osób, które już z góry wiedzą jaka to będzie produkcja. Nie wiem. Wiem za to że ludzie często się mylą zwłaszcza przed premiera filmu.
Pamiętam jak przed premiera "Alicji w krainie czarów" większość ludzi myślała że to będzie arcydzieło i wróżono mu nie wiadomo ile Oscarów bo przecież Tim Burton nie może zrobić złego ani nawet przeciętnego filmu. A wyszło co wyszło i nie będę tego komentować.
Tu może być podobnie. Większość myśli że film będzie zły, a może się okazać że będzie to być może jeden z lepszych filmów tego reżysera. Niedługo się okaże bo film będzie mieć premierę w Cannes chyba nawet dzisiaj jeśli się nie mylę.
Pewnie niektórzy usłyszeli o tym, co mówił Lars w Cannes i się obruszyli, od razu dyskwalifikując film i wystawiając mu ocenę na podstawie jego słów....
Być może po samym zwiastunie, taką ocenę wystawili?? Kilka minut wyrwanych zapowiadających film wystarczy do oceny filmu?? Jeśli tak to tylko pogratulować inteligencji
cóż, mamy tu sporo hipokrytów - będą udawać, że są oburzeni choć, domyślam się, że mało obchodzą ich takie wypowiedzi jak von Triera. (zresztą on chyba zawsze sobie z czegoś kpi.)
a z film z taką obsadą musi być co najmniej ciekawy. spodziewam się czegoś równie dobrego jak Dogville. i nie mogę się doczekać wyjścia do kina na von Triera. :)
Owszem, ale zakładając, że ocena nie zmieni się do czasu premiery, to wiele osób może zniechęcić się do filmu, który został niesłusznie oceniony (prawdopodobnie) przez ludzi oburzonych wypowiedzią Larsa o Hitlerze
Ludzie, przecież te osoby mogły obejrzeć ten film w innym kraju czy choćby gdzieś w necie. To nielegalne, wiem, ale nie można takim osobom zabraniać oceniania...
jesli chodzi o te oceny to nieprawda, one juz wczesniej, przed wypowiedzią larsa były wystawione, wiec raczej bym sie nie sugerował
śmieszą mnie tacy ludzie, bo jak można ocenić film przed obejrzeniem.... nawet polskiej premiery nie było! sami dyrektorzy festiwalu potępili jego ZACHOWANIE, a nie film. jeżeli już chcą to niech pojadą po jego ocenie jako osoby.
Człowieku, uspokój się. Wymyślasz sobie historie. Nikt nie jedzie po nim jako po człowieku. Ludzie oglądają film w necie i oceniają. Rozumiesz to?
a ja dziś czytałam dość interesująca recenzję w Rzeczypospolitej i film mnie bardzo zaciekawił, myślę, że kiedyś obejrzę
Oceny były już przed premierą Więc jak? Polonia za granicą pracująca w wytwórni?
Na imdb.com jeszcze nie ma ocen, ani opinii użytkowników. Tylko Polacy widzieli? Reszcie jeszcze nie wolno?
Filmweb powinien coś zrobić z możliwością oceniania filmów przed premierą, ale po co. Użykownika należy mieć w nosie, tylko zarzucać jeszcze większą ilością reklam.