Widziałem narazie spiler, jak pójde do kina i okaże się to samo to chyba przestanę
szanować tego człowieka. Po Idiotach i Dogville, punkowej destrukcji jaką siał w kinie,
swojej dogmie 95 robi zdjęcia niczym zdjęcia ze ślubu ? Jutro się wybiorę, jak uważacie ?
Jeżeli taka estetyka jest do końca to lepiej żebym sobie darował ?
Ten film może jest jak cebula, przykryta warstwą estetyzujących ujęć niczym film ze ślubu bogatej dziedziczki, by zaspokoić co po niektórych... czyli mam liczyć na fabułe i artyzm kreowania postaci ? Ciekawe czy aktorzy byli zmęczeni po wspołpracy z Larsem ?
no ale jak oceniłeś/łaś na 5/10, to iść czy nie ? nie będę sugerował się filmwebem, bo przy filmach współczesnych ocena jest niewspółmierna do jakości. Ide teraz na jaskinię zapomnianych snów i chciałem od razu uderzyć na larsa, tylko nie wiem czy jest sens.
Zawsze jest sens, najwyżej się nie spodoba, ale wtedy będzie można ponarzekać. ;) Moim zdaniem warto, i to bardzo, ale tyle zdań, ilu ludzi, więc równie dobrze możesz się rozczarować (chociaż jeśli lubisz "trudne" filmy z głębokimi pokładami znaczeń, to sądzę, że Ci się spodoba :)).
lubię dobre kino, nie lubię "ładnych" zdjęć, szczególnie takich jakie widziałem w zapowiedzi, bardzo estetyzujące, "śliczne" , niczym w czarnym łabędziu bleh ;/