5,2 5,4 tys. ocen
5,2 10 1 5429
Melissa P.
powrót do forum filmu Melissa P.

"Twój pożar Troi zbyt słabo parzy. Stać cię na lepsze wiersze." - tak skomentował Petroniusz twórczość Nerona.
A tak na marginesie Neron Sienkiewicza z "Quo vadis" znacznie różnił się od historycznego Nerona, który jest obecnie odkrywany.
Podobnie jest z książką i filmem o Melissie P.
W autobiografii "Sto pociągnięć szczotką przed snem" Melissa Panarello przedstawia skomplikowany portret psychologiczny zbuntowanej nastolatki. Właściwie są dwie Melissy:
"Nie, to nie byłam ja. To była ta, która nie kocha samej siebie ... i zostaje obdarzona spermą pięciu różnych mężczyzn, pozwala zbezcześcić swą duszę, która wcześniej nie zaznała bólu.
Tą, która kocha samą siebie, jestem ja - ta osoba, która dzisiejszej nocy, znów przywróciła blask swoim włosom szczotkując, je dokładnie sto razy... I pocałowała się, dzieląc sama z sobą miłość, której wczoraj jej odmówiono."
Film ukazuje inną, uproszczoną znacznie osobowość dziewczyny - idealizuje i poprawia jej wizerunek.
Jeśli chcecie poznać prawdziwą Melissę, po obejrzeniu filmu przeczytajcie jej autobiografię.
http://www.granice.pl/?id=5&id3=45
Moja ocena książki: 10, ocena filmu: 7,5.