Sam pomysł na scenariusz zasługuje na uwagę i właściwie tylko ciekawie skomponowany scenariusz jest jedynym atutem tego filmu... lecz nie dam więcej niż 7/10 ponieważ powtarzanie scen po parę razy może i fajne w zamyśle, jest męczące w praktyce.
Na początku owszem i jest, ale dzięki temu czujesz się jak on, nic nie wiesz w momencie w którym to do mnie dotarło, zacząłem doceniać ten zabieg. Ps. sceny się nie powtarzają, jedynie ich zawiązanie ;p
Każdy ma inne zdanie.Właśnie to ciągłe powtarzanie mnie męczyło i strasznie nudziło bo w kółko oglądałam to samo...Dlatego niższa ocena z mojej strony:)
Bardzo wrażliwa jesteś, skoro tak Ci to przeszkadzało ;) W filmie są 23 części, które zazębiają się o czas od 0 do poniżej 10 sekund. Czyli w sumie powtórzonej treści jest około 2 minuty :D Równie dobrze mogli dać dłuższe napisy początkowe ;)
Oj no, oczywiście że tak. Specjalnie nawet za bardzo przeładowałem tę wypowiedź emotkami, żebyś nie potraktowała tego jako atak :)
Nie potraktowałam tego jako atak,tylko każdy ma prawo mieć inne zdanie.Tobie się bardziej podobał ten film mi mniej i tak i napisałam dlaczego choć uważam że był dobry i podobał mi się:)
No ale nie obraziłeś mnie tak jak niektórzy to robią,bo mają inne zdanie.Może polecisz mi jakieś filmy?:) Pozdrawiam
Cóż, polecanie filmów pod obrazem co do którego mamy różne odczucia może być nieudanym pomysłem ;) Ale o ile po zabraniu zdublowanych scen ten film by Ci się podobał, to mogę zaryzykować na przykład Mulholland Drive, albo z kompletnie nieznanych Dla Ciebie i Ognia. No i sądząc po tej niewielkiej części Twoich najwyżej ocenionych filmów które widzę mogę się domyślać, że Trzy kolory znasz doskonale, ale jakby przypadkiem nie to też dorzucam :)
Masz rację choć uważam że czasami można trafić w gust innej osoby polecając jej film:) ''Mulholland Drive'' oglądałam podobał mi się,ale tamte dwa nie,może dlatego że nie przepadam za Polskimi filmami,może z racji tego że nie są tak dobre jak Amerykańskie i rzadko kiedy mi się podobają. choć przyznam że było kilka fajnych np.''Dług'' mi się bardzo podobał rewelacyjny do tego świetna gra Gonera.A ten film ''Trzy kolory'' to z którego roku? bo jest 3 tytuły ''Trzy kolory:Niebieski'',czerwony i biały:D
To jest trylogia :) Na mnie osobiście największe wrażenie wywarł "Niebieski". Poza tym, w dwóch trzecich trylogia ta jest po francusku, tylko autorzy są polakami oraz "Biały" jest po polsku. ;) "Dla ciebie i ognia" to jest kino alternatywne i jeszcze polskie, więc ciężko żądać aby wszystko było tak dobre jak w wielkim kinie amerykańskim. Niemniej znam trzy filmy amerykańskie podejmujące ten temat i, przynajmniej w kwestii scenariusza uważam że dwóm z nich "Dla ciebie i ognia" jak najbardziej dorównuje a od trzeciego jest wyraźnie lepsze. Na innych polach, no cóż, za 50 tys. cudów nie będzie ;) A "Dług" faktycznie jest rewelacyjny. Więc może faktycznie mamy różne wspólne gusta też, polecisz coś? :)
A no rzeczywiście,nawet nie spojrzałam,eh niezdara:p Jeśli znajdę troszkę czasu to na pewno obejrzę bo widzę że jest to dramat,psychologiczny a ja lubię filmy tego gatunku do tego produkcji również Francuskiej.Pewnie widziałeś film ''Za wszelką cenę" a jak nie to warto.hmm ciężko coś polecić nie wiedząc jakie kto lubi gatunki no ale może coś Ci się spodoba z zaproponowanych filmów. ''Życie za życie'' genialny film,bardzo zagadkowy. ''Pamiętnik'' choć to melodramat to naprawdę super.
Nie wiem czy lubisz gatunki krótkometrażowe bo mogę Ci polecić ''Wszystko może się przytrafić'' wspaniały smutny a zarazem zabawny.Z thrillerów to mogę Ci zaproponować ''Wyspa tajemnic'' bo widzę że ''Prestiż''już widziałeś:)
Pozdrawiam
Ayo23