Niesamowicie zakręcony i oryginalny film. Cieszy pomysł puszczenia go od tyłu. Dzięki temu możemy poznać szokujące zakończenie (albo właściwie początek :) oraz interesujące intencje drugoplanowych postaci. Dynamiczny montaż jeszcze bardziej podkreśla charakter historii. 9-/10
Dlaczego szokujące zakończenie? Co w nim szokującego, wytłumaczyłbyś mi? Bo ja jakoś nie mogę skumać tego zakończenia... To się nie trzyma kupy. Po co Teddy miałby zostawiać ślady typu John G. Lennemu, jeśli te mogłyby doprowadzić wprost do niego?
Dla mnie szokujące było to, że zakończenie nie zawiera nic, co by nam wskazywało na to, kto był gwałcicielem i zabójcą żony Leonarda... Pozostają tylko domysły. Mógł to być Teddy, sam Lenny albo ktoś zupełnie inny (zgodnie z tym co powiedział Teddy, że jakiś przypadkowy dealer), a Teddy po prostu wykorzystywał Lennego do zbijania szmalu i do uciszania niewygodnych ludzi...
Dzięki, ale już nie odpisuj, już zrozumiałem ten film. Ustawiłem sobie w kolejności fragmenty filmu i teraz już wiem o co chodzi :)
a może to Lenny był Sam'em albo po prostu opowiadając o nim w rzeczywistości dotyczyło to Lenny'ego czyli tak jak mówił Teddy, Lenny'ego żona chorowała na cukrzyce, i to na Lenny'm zrobiła ten swój test z zastrzykami i to on ją w ten sposób zabił... nie wiem ale to tylko jednoz moich przemyśleń które i tak się nie trzyma kupy xD pozdro ;)