Amerykańskie filmy prawie zawsze łatwo przewidzieć. Można sie domyśleć co stanie sie dalej, kolejne sceny, albo przynajmniej zarys, zakończenie
myślałem ze podobnie jest w memento
"o wcześniej musiało sie to i to wydarzyć. Natalie go okłamuje, manipuluje nim a nie Tommy itp." cały czas bylem pewien ze tak wlasnie jest, co najlepsze każdy mój typ był błędny im głębiej wstecz tym bardziej mnie wciągało co teraz kto w końcu, aż do momentu ze chciałem przewinąć film do przodu!
kto by pomyślał ze historia opowiadana do tylu będzie tak zaskakująca z każda scena, bardzo oryginalny sposób na pokazanie niesamowitej historii daje piorunujący efekt. wciąga jak malo który film
cały film a szczególnie koniec :) idealny przykład suspense palce lizać
oczywiście jak każdy film ma swoje wady niestety jest jedna dość duża ;/
brak charakteru w głównych bohaterach oglądając film mialem wrażenie ze patrze na androidy. Psychika ludzka została odzwierciedlona fragmentarycznie, jakby nie patrzeć sporo sie tam działo a emocje u bohaterów jak po przeskoczeniu metrowego murku. Ale niestety takie właśnie jest kino holywoodzkie skupia sie na historyjce a nie ludziach
film bardzo oryginalny i gdyby nie ten jeden powyższy fakt byłby fenomenalny, i tak daje mu 9/10 bo oglądanie go było czysta przyjemnością i ani przez chwile nie nudził