7,6 201 tys. ocen
7,6 10 1 200968
7,9 60 krytyków
Memento
powrót do forum filmu Memento

Amerykańskie filmy prawie zawsze łatwo przewidzieć. Można sie domyśleć co stanie sie dalej, kolejne sceny, albo przynajmniej zarys, zakończenie

myślałem ze podobnie jest w memento

"o wcześniej musiało sie to i to wydarzyć. Natalie go okłamuje, manipuluje nim a nie Tommy itp." cały czas bylem pewien ze tak wlasnie jest, co najlepsze każdy mój typ był błędny im głębiej wstecz tym bardziej mnie wciągało co teraz kto w końcu, aż do momentu ze chciałem przewinąć film do przodu!

kto by pomyślał ze historia opowiadana do tylu będzie tak zaskakująca z każda scena, bardzo oryginalny sposób na pokazanie niesamowitej historii daje piorunujący efekt. wciąga jak malo który film

cały film a szczególnie koniec :) idealny przykład suspense palce lizać

oczywiście jak każdy film ma swoje wady niestety jest jedna dość duża ;/

brak charakteru w głównych bohaterach oglądając film mialem wrażenie ze patrze na androidy. Psychika ludzka została odzwierciedlona fragmentarycznie, jakby nie patrzeć sporo sie tam działo a emocje u bohaterów jak po przeskoczeniu metrowego murku. Ale niestety takie właśnie jest kino holywoodzkie skupia sie na historyjce a nie ludziach

film bardzo oryginalny i gdyby nie ten jeden powyższy fakt byłby fenomenalny, i tak daje mu 9/10 bo oglądanie go było czysta przyjemnością i ani przez chwile nie nudził