7,6 201 tys. ocen
7,6 10 1 200955
7,9 60 krytyków
Memento
powrót do forum filmu Memento

W pewnym momencie filmu Leonard, sprowokowany do granic cierpliwości, uderza pięścią w twarz Natalie.

Czy to czyni z niego damskiego boksera? Czy Natalie się należało? Czy uderzenie w takiej sytuacji kobiety jest usprawiedliwione? Mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi.

Proszę o wypowiedzi zwłaszcza kobiet.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Narouto1324

Jestem przeciwny biciu kobiet, ale na miejscu Lenny'ego zrobiłbym to samo.

ocenił(a) film na 7
AdWienc

Że tak się wyrażę - przegięła, po prostu, zasłużyła.

Narouto1324

myślę, że bicie kobiety nie może być niczym usprawiedliwione.. nawet jeżeli Natalie na to zasłużyła i okazała się straszną s*ką xD
wydaje mi się że to zachowanie głównego bohatera pokazało jego charakter.. bo jak sami wiemy nie był 'przyjemniaczkiem' i sam wykorzystywał swoją chorobę do ciągłego odnawiania poszukiwań gwałciciela żony.. kto wie ilu takich potencjalnych 'gwałcicieli' Leonard już rozwalił

Narouto1324

Po tym co zrobiła powinien ją jeszcze skopać!

ocenił(a) film na 8
Narouto1324

Z jednej strony zasłużyła sobie na to ale spójrzmy na tą sytuację też z jej punktu widzenia. Ten facet miał na sobie ciuch jej zaginionego (martwego) chłopaka i jeździł jego autem. Na jej miejscu też bym chciała upokorzyć mordercę chłopaka

ocenił(a) film na 8
Narouto1324

Powinien jeszcze poprawić.

ocenił(a) film na 8
Narouto1324

"Czy uderzenie w takiej sytuacji kobiety jest usprawiedliwione?"

Odpowiedź: Tak, uderzenie w takiej sytuacji jest usprawiedliwione.

Cieszę się, że mogłem pomóc.

Narouto1324

Kobiet się nie bije,koniec i kropka.

Narouto1324

Kobiet się nie bije. Ale szczerze to nikt mnie jeszcze tak nie wq**ił jak ona jego. Bo przegięła strasznie. W sumie to sam nie wiem co bym zrobił.

ocenił(a) film na 8
Narouto1324

Myślę, że bicie kogokolwiek jest nie na miejscu.