PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7656}
7,6 200 tys. ocen
7,6 10 1 199594
7,9 64 krytyków
Memento
powrót do forum filmu Memento

Fajny temat, gorzej z realizacją pomysłu..gra aktorów chyba popsuła klimat filmu..niestety spodziewałem się troszkę więcej po tym filmie, gdybym nie czytał opisów przed seansem to początek filmu totalnie nie był by zrozumiały, wręcz miałbym ochotę go wyłączyć... nie polecam osobom niewytrwałym :)

Gregfox

Moim zdaniem Temat niefajny, i wszystko inne też niefajne. Trochę się nudziłem. 4/10. Nie wiem czemu taka wysoka ocena na filmwebie. No ale generalnie nie lubię mało realistycznych filmów.

użytkownik usunięty
rocco_s

,,No ale generalnie nie lubię mało realistycznych filmów.''

Czyli według Ciebie bardziej realistyczne są filmy takie jak: ,,2 Fast 2 Furious' , ,,The Fast and the Furious'', ,,Fast & Furious'' .... :)

haha

ocenił(a) film na 7
Gregfox

Według mnie film dobry ale nic po za tym. Myślę, że początek rzeczywiście nie napawa do dalszego oglądania bo mimo iż zamierzeniem Nolana było odwrócenie biegu wydarzeń, to jak dla mnie troszkę się w tym miejscu sam pogubił co sprawiło, że na początku filmu ciężko cokolwiek wywnioskować ( co najwyżej można brać pod uwagę tytuł filmu i domyślać się, że główny bohater z pamięcią troszkę jest na bakier więc dużo sami musimy sobie dopowiedzieć ). Na duży plus jest druga połowa filmu gdzie mimo coraz większego przypływu informacji na temat głównego bohatera to wszystko w ładny sposób choć powoli układa się w jedną logiczną całość. Naprawdę bardzo dobre jest zakończenie i za samą końcówkę mógłbym dać 10, jednak obiektywnie i myślę, że sprawiedliwie będzie 7/10. Ogólnie rzecz biorąc im dalej tym lepiej :)