7,6 201 tys. ocen
7,6 10 1 200962
7,9 60 krytyków
Memento
powrót do forum filmu Memento

Najwybitniejszy kryminał w historii kina. Mistrzowsko rozpisany scenariusz w taki sposób aby widz stopniowo odkrywał całą historię będąc przy tym stale zaskakiwany. Ponadto wsteczna narracja idealnie oddaje przypadłość na głównego bohatera.
10/10 inna ocena nie wchodzi w rachubę.

ocenił(a) film na 9

ty byku,ty!

użytkownik usunięty
sanczopansa

a ty byku oglądałeś w ogóle ten film?

ocenił(a) film na 9

niestety nie,ostatnio mam straszliwe braki,ale nadrobie bo mam w koncu sprawnego kompa.
to mowisz maniek ze polecasz.

użytkownik usunięty
sanczopansa

polecam, jednak nie jest to kino dla każdego, tylko dla wybitnej elity intelektualnej.

ocenił(a) film na 9

buehueheuheheheh.
masz wiecej niz jedno alterkonto,bo mam rwazenie ze gdzies cie widzialem pod inna 'postacia'.

użytkownik usunięty
sanczopansa

mam 2 kiedyś, miałem 3 ale zapomniałem hasła

ocenił(a) film na 9

w sumie to taki suchar miec dwa konta o kotrych wiedza wszyscy ja mam dwa konta,w zasadzie dawno nie korzystalem z drugiego,i wiedza o nim tylko nieliczni.w sumie 3 os

użytkownik usunięty
sanczopansa

etam suchar, filmweb.pl już dawno stracił renomę więc posiadanie 2 kont już nikogo nie dziwi

ocenił(a) film na 9

wiem,pewnie polowa userow ma kilka kont.natomiast zawsze mozna po broic sobie na innym koncie.

użytkownik usunięty
sanczopansa

ja tam nie ma zamiaru broić z żadnego konta, zawsze jestem poważny i prowadzę merytoryczne i konstruktywne dyskusje

ocenił(a) film na 9

pier dolisz.

użytkownik usunięty
sanczopansa

skądże znowu.

ocenił(a) film na 9

jutro nowy sezon dwoch i pol z kuczerem zamiast szina!

użytkownik usunięty
sanczopansa

nie oglądam takiego chłamu. Na którym w ogóle to kanale leci?

ocenił(a) film na 9

dwoch i pol to swietny serial,szefuniu.
na tvn7

użytkownik usunięty
sanczopansa

może i obejrzę sobie o ile można oglądać 2 sezon bez oglądania pierwszego

ocenił(a) film na 9

to jest sezon 9.w sumie lepiej sie dowiedziec co bylo wczesniej maniek;p

użytkownik usunięty
sanczopansa

no to sobie daruje tego seriala

użytkownik usunięty
sanczopansa

"dwoch i pol to swietny serial"

Hahahhahahahah :D

ocenił(a) film na 9

przynajmniej na poczatku.

użytkownik usunięty
sanczopansa

Ścierwo zawsze było ścierwem

ocenił(a) film na 9

gupi jestes.

użytkownik usunięty
sanczopansa

Czemu mam wrażenie, że nie widziałeś za wielu świetnych seriali? Humor w tym czymś jest kierowany raczej do przedziału wiekowego tego grubego dzieciaka.

ocenił(a) film na 9

widzalme mnostwo seriali,polecam wejsc na moj blog -gdzie i tak nie ma wpisanych jeszcze kilku kotre widzialem.
humor jak dla mnie jest trafiony,poza tym doborowa obsada.

użytkownik usunięty
sanczopansa

Zainteresowałbyś się czymś porządnym. W zagranicznych same marne tasiemce i sitcomy, chyba tylko Earla da się oglądać.

ocenił(a) film na 9

podaj cos porzadnego szeryfie.
earl to kozak!

użytkownik usunięty
sanczopansa

Z komedii dobrze wspominam choćby It's Always Sunny in Philadelphia, choć nie wiem jaka jest dostępność po polsku. A z innych tyle że ja pier­dole.

twoja matka pachnie kałem

użytkownik usunięty

moim kałem

użytkownik usunięty
darkknightfan

mocna riposta

dzięki

użytkownik usunięty
darkknightfan

''To nie jest kraj dla starych ludzi'' oceniłeś na 10/10 - widzę że gust ci się wyrabia

''To nie jest kraj dla starych ludzi'' jest zajefajny, ma w sobie cos, ten klimat

użytkownik usunięty
darkknightfan

''To nie jest kraj dla starych ludzi'' i ''Memento'' to 2 najwybitniejsze filmy ostatnich lat

użytkownik usunięty
darkknightfan

ale z tym 1/10 dla Maczety to grubo przesadziłeś

maczeta to najgorszy film ze stevenem i jak to sie mowi ja nie lubi po prostu "fajnego kiczu"

użytkownik usunięty
darkknightfan

Maczeta to właśnie najlepszy film z Seagalaem od czasów Liberatora.

najlepszy? pod jakim względem? ile filmów z nim widziałeś? w tym filmie steven nic nie pokazał. pojawia się napoczątku filmu na krótko, zabija rodzine trejo, potem pojawia sie w połowie filmu na krótko by pogadać przez laptopa i na końcu "finałowa walka", najgorsza walka finałowa jaką widziałem, to nawet kill bill jest lepszy.. obejrzyj se hard to kill albo nico to zrozumiesz oco mi biega

użytkownik usunięty
darkknightfan

wszystkie filmy z Seagalem to gnioty, jedynie Maczeta była OK

hahaha, ale się uśmiałem, może nie każdy film z jego udziałem jest dobry ale hard to kill i nico to jego pierwsze a zarazem najlepsze filmy, żaden poźniejszy film nie był nawet w połowie tak dobry. możesz oceniać maczete ogólnie jako dobry film ale nie możesz powiedzieć że steven tam super zagrał, no wybacz..

mannyalterkonto: wiem ze to cie nie interesuje ale expendables2 jednak bedzie w kategori R, wiec nie bedzie tak zwanej profanacji jak to napisales ;)