Jeśli Natalie wiedziała że to Leonard zabił jej chłopaka (jeżdził jego samochodem,garnitur) dlaczego pomogła mu zabić Teddiego?
Z kim rozmawiał Leonard podczas golenia uda? Z Teddym?
Lenny przez telefon rozmawiał tylko z Teddym, także wtedy gdy się golił.
A Natalie wyraźnie nie byłą zbyt silnie związana emocjonalnie ze swoim chlopakiem ;).
Zależało jej na zabiciu Teddy'ego, bo on jako jedyny wiedział jak skończył Jimmy Grants.
Chciała też pozbyć się Dodda, więc najwyraźniej po prostu wydymała wszystkich, wykorzystując Lenny'ego i zgarnęła szmal za narkotyki.
(mam nadzieję że dostatecznie wyraźnie przedtsawiłem moj tok rozumowania)
Teddy chciał pomóc Leonardowi, był policjantem i jak on to mu powiedział pod koniec filmu, a tak naprawde na początku tego filmu - pomagał mu zabijać coraz to nowszych panów J.. przez telefon zawsze gadał z Teddym, potem odkrył to, że Teddy go okłamuje i podsuwa mu nowych panów J. więc wytwtułował na ramieniu (?) "nigdy nie odbieraj telefonów" i podpisał zdjęcie Teddy'iego "nie ufaj w jego kłamstwa" ;P
proste, logiczne!
niewiadomo w ogóle ile czasu minęło od śmierci żony Lenny'ego i ile było panów J. tak w ogóle to okropnie pokręcony film i właśnie to sprawia że jest tak wyjątkowy! po prostu zmusza do myślenia! ehehe ;P
pomieszałam chyba troszke. cóż. twórcy tego filmu chyba bardziej...?