7,6 201 tys. ocen
7,6 10 1 200962
7,9 60 krytyków
Memento
powrót do forum filmu Memento

Pamiętajmy!

ocenił(a) film na 10

Przyznam szeczerze, że do obejrzenia filmy przymierzałem się kilka tygodni. Jakoś nie zachęcały mnie przeczytane recenzje i nie mogłęm sobie wyobrazić jak to może być składnie zbudoawne by działało.
Ale w końcu obajrzałem.
Cóż moge rzecz...Na pewno zgodze się z tym, iż jest to arcydzieło konstrukcji. Oryginalne, wcześniej nie spotkane, genialne. Oglądałem z wielkim zaciekawieniem.
Choć przyznam,ze czasem denerwujące było oglądnie tej samej sceny po raz trzeci :oP.

Fabuła jest wciągająca i nie należy do prostych, czyli taka jaką lubię najbardziej! :o) Początek będący zakończeniem wcale nie końcy filmu, co bardzo mi się spodobało :o)

Dużym minusem filmu jest dla mnie słaba gra aktorska :o(. I tu ponarzekam. Guy Pearce jest beznadziejny. Dysponuje wachlarzem tylko dwóch min i do tego manierą, ktora doprowadza mnie do szału. Widziałem go jeszcze w "Wehikule czasu", a tam było nawet gorzej...
Carrie-Anne Moss również nie powala na kolana. Jakoś mnie nie przekonuje, mam wrażenie, że mogłaby dać z siebie więcej przy odgrywaniu tej postaci.
Całość ratuje Joe Pantoliano, który fenomenalnie wczuwa się w postać i pokazuje reszcie na czym polega gra aktorska.

Lecz ogólnie oceniam film bardzo dobrze. Z pewnością szybko go nie zapomnę:o)