Po tylu negatywnych komentarzach i nazywaniu fanów filmu idiotami, czuję się zachęcony
do jego obejrzenia;). W końcu Oscar Wilde powiedział, że sztuka niezrozumiana przez
widownię musi być piękna. To ciao i wrócę zdać relację, czy mi się Memento podobało:D.
Sami jesteście kur"" za krótcy
no to jak już obejrzysz to napisz jakie wrażenia. Ja oglądałem i jak dla mnie film zasługuje przynajmniej na 8/10. Świetny
Ja też uważam, że film był bardzo dobry. 8/10 Faktycznie, jeśli ktoś ogląda nieuważnie, można się pogubić. Wtedy pomaga obejrzenie jeszcze raz!
Z pewnością trzeba zobaczyć jeszcze raz... i to z notatnikiem w rękach.
Ciekawe jest to, że każdy z nas ma takie dolegliwości jak główny bohater.. tylko na mniejszą skalę oczywiście. Film mi się podobal bardzo, ale byl też strasznie irytujący, i nie jest dla widzów lubiących proste nawalanki w filmach... takie osoby niech trzymają się z daleka od Memento.
Gdy Nolan kręcił Memento miał mniej niż 30 lat.. a za małe pieniądze (tam nie ma nic widowiskowego) zrobił film pomysłowy jak cholera! Za to i za robienie świetnych filmów wyłącznie (co jest niespotykane, jego każdy film jest świetny KAŻDY) należą mu się najwyższe laury.