Film obejrzałam dzisiaj z kilka godzin temu i muszę stwierdzić, że wciąż mam w głowie tysiące myśli na jego temat. Próbuje sobie go zaanalizować, co i jak, poukładać w kolejności poszczególne sceny, powiązać fakty i osoby...Doszłam do wniosku, że jednak Teddy był negatywną postacią, bo manipulował Lennym i w jakiś sposób zmusił go do uwierzenia mu, że Johnny? (chłopak Natalie) jest mordercą, chociaż to nie prawda. Poprostu Teddy sam się go chciał pozbyć i było mu na rękę to, że Lenny nic nie pamięta. Tak samo Natalie zmanipulowała Lenniego, zeby ten zabił Dodda:/ Czyli tak naprawdę oboje mu nie pomagali, tylko wykorzystując jego stan, załatwiali własne sprawy...Zastanawia mnie tylko czy w filmie była scene, gdy Teddy robi zdjęcie Lenniemy(chodzi mi o te zdjęcie na którym Lenny się cieszy)??. Bo nie kojarzę...i jeszcze jedno-w jednej z ost scen,gdy Lenny leży w łóżku ze swoją żoną, jest pokazane że ma tatuaż"I've done it". A na początku filmu jak się oglądał w lustrze:D to nie miał już tego tatuażu, a przecież jego żona już wtedy nie żyła...chyba:| jedyne wyjaśnienie jakie ja znajduję to takie, że go usunął, ale po co?? chyba tylko po to żeby dalej szukać "mordercy", bo to w końcu było jego sensem życia...Ale może ktoś uważa inaczej??:)
wg. mnie wszyscy na swój sposób manipulowali Lennym (także on sam manipuluje samym sobą - przeczytaj mój poprzedni post w temacie "Zagadka Samiego Jenkinsa", ten tekst daje do myślenia...)
Taa ja też tak mam. Wstaję rano i zaczynam sam sobą manipulować. Daje do myślenia nad sensem wypowiedzi.
film oglądałem daaaawno temu, ale odpowiem na jedno z Twoich pytań:
- "w jednej z ost scen,gdy Lenny leży w łóżku ze swoją żoną, jest pokazane że ma tatuaż"I've done it". A na początku filmu jak się oglądał w lustrze:D to nie miał już tego tatuażu, a przecież jego żona już wtedy nie żyła...chyba"
-Jego żona już nie żyła, bo wydarzenia są pokazane od końca do początku.
-"jedyne wyjaśnienie jakie ja znajduję to takie, że go usunął, ale po co?? chyba tylko po to żeby dalej szukać "mordercy", bo to w końcu było jego sensem życia...''
-Jezeli miał tatuaz leząc w łozku z zoną, to nie mogł go zrobic po znalezieniu mordercy poniewaz mordercy jeszcze nie było bo jego zona zyła =)
a moze to nie byla jego zona patrz scenke z prostytutką wkrecal sobie ze ona to jego zona wiec moze tamta panienka to taka druga prostytutka
Zastanawia mnie tylko czy w filmie była scene, gdy Teddy robi zdjęcie Lenniemy(chodzi mi o te zdjęcie na którym Lenny się cieszy)??.
nie bylo takiej sceny w filmie, ale ten film to caly byl taki pomieszany.
Przecież żona lenniego nie zginęła w napadzie więc nie ma to znaczenia czy żyła czy nie , bo lenniemu dalej chodziło o to żeby kolesia dorwać, bo stracił przez niego pamięc, więc w momencie jak lezał z żoną w łóżku (żyjącą:D) to mógł miec ten tatuaż - chociaż ja myśle że akurat to sobie wyobraził.
bo to bylo jeszcze przed wydazeniami przedstawionymi w filmie!!! Jak wy to ogladacie...