Moze sie podobac ale nie musi. film niezle pokrecony, nie jest to obowiazkowa pozycja ale mozna zobaczyc z ciekawosci. Osobiscie dziwi mnie tak wysoka pozycja tego filmu.
zgadzam sie ze sredni do tego glowna role zagrala moss ktora jest kompletnym beztalenciem aktorskim!!! zwykly sredniak:/
nie mam pojecia czemu ten film jest tak wysoko i to nie tylko na tej liscie. Z tego co sie orientuje to jeszcze lepiej mu idzie na liscie IMDB. Przeciez ten film wogule nie jest ambitny, no moze troszeczke, bazuje na tematach wykorzystanych juz wczesniej.
pozdrawiam
AH ten Redevil najpierw nie kuma Donnie Darko teraz Memento.
I jak zawsze przyczepia się do rankingu
Redevil daj sobie spokoj, sredni film....jeden z najlepszych jakie widzialem, a w dodatku jestem w stanie postawic skrzynke flaszek ze go niezrozumiales, polecam ci ogladnac go jeszce raz bo wiele rzeczy jest "tam" ukrytych i sam doszedlem do nich w nastepnych dniach po obejrzeniu:)
hmmmm....no co wy ze mna poczniecie, nic tylko plakac.
I znowu ludzie mysla, ze jestem malo inteligentny, niekompetentny zeby wypowiadac sie na forum, albo ze nie zrozumialem filmu, a tylko dlatego ze rzygam takimi pseudointeligentnymi filmami. Dla mnie ten film byl dobry ale, nie byl niczym wspanialym. Jak ktos nie potrafi tego zrozumiec to chyba sam jest plytki.
pozdrawiam
Nie Redevil, ty po prostu jesteś bardzo, ale to bardzo głośny. Tymniemniej uważam, że masz pełne prawo do wyrażenia swoich opinii (chociaż wg mnie wyrażasz je głównie dlatego żeby sprowokować hardcorowych fanów filmu). Zgadzam się, że film nie jest specjalnie ambitny (z tym, że mnie to akurat cieszy, bo ambitnego kina nie trawię), ale ma kilka zalet, które wynoszą go zdecydowanie ponad przeciętność. Chociażby montaż i odwrócona chronologia - pomysł może i nie najświeższy, ale w żadnym innym filmie ( a w każdym razie ja innego takiego filmu nie widziałem) nie został wykorzystany na taką skalę i z tak dobrym efektem. Druga sprawa - bardzo dobry scenariusz, ciekawa (z perspektywy psychologinczej i fabularnej) postać głównego bohatera, interesujące postaci drugoplanowe. To zalety obiektywne (chociaż cozywiśćie i tutaj można dyskutować), dla mnie osobiście jednak najwięskzym plusem Memento jest całowiecie subiektywnie odbierany klimat. Zgadzam się, że Memento arcydziełem nie jest, ale na 7/10 zasługuje.
Gary dalem temu filmowi taka sama ocene jak ty, czyli dobra. Pomimo tego nie trawie tego filmu. A odnosnie tego, ze jestem glosny. Po kazdym ogladnietym filmie zamieszczam komentarz na jego temat i tyle. Jezeli komus sie on nie podoba to trudno, ja na to nie zwracam uwagi, przeciez chyba o to tu chodzi, prawda?
pozdrawiam