7,6 201 tys. ocen
7,6 10 1 200962
7,9 60 krytyków
Memento
powrót do forum filmu Memento

film byl monotonny, niewazne jakie mial przeslanie i jak bardzo byl trudny do zrozumienia, wazne, ze byl kiepsko zrobiony. nawet swietny scenariusz mozna zwalic, a tu nawet scenariusz nie byl dobry. w filmie nie chodzi o zaskoczenie widza swoim nowym pomyslem, ktory i tak jest podobny do innych. przynajmniej ja oczekuje od kina czego innego

ocenił(a) film na 10
Kefalia

nie znasz sie i...
takie bzdury piszesz, że szkoda gadać. Jesli lubisz konedi w stylu "Ali G" to od razu sie przyznaj, albo wogóle się nie odzywaj na forum tego filmu.

użytkownik usunięty
IvanH

hahahaha
haha a Ty co myslisz ze ten film jest dobry...? chyba nie rozumiesz tego co napisalam, skoro uwazasz, ze lubie glupie filmy, jak Ali G. przeczytaj jeszcze raz!! napisalam, ze scenariusz jest dobry, ale film nie. pomysl dobry realizacja nie. to nie znaczy chyba, ze lubie glupie filmy....????raczej nie.ciekawe jakie Ty lubisz?sam amerykanski shit???

ocenił(a) film na 10

myślę, że jest dobry
a jeśli nie wystarczają Ci moje słwoa to zacytuje Konrada J. Zarębskiego: "Majstersztyk z wpisanym między kadry traktatem o istocie kina"- myślę, że te słowa nie wymagają komentarza. A co do realizacji, to dysponując 500 tys. $ i dwoma tygodniami zdjęciowymi chyba nikt nie zrobił by filmu lepiej niż Nolan. (Mam nadzieje, że "amerykański shit" nie tyczyło się do Memento)

ocenił(a) film na 5
IvanH

nie
nie, nie chodzilo mi o memento. musisz zrozumiec, ze ja nie uwazam mamento za szajs. doceniam fakt, ze jest to lekko niezalezne kino, ale chyba to oczywiste, ze z tego powodu nie musi mi sie ten film podobac. po prostu nie trafil do mnie, mam pewne zastrzezenia (ktore juz wczesniej opisalam) i tyle. znam wiele lepszych, a takze nisko budzetowych filmow (np. Pi Aronofskiego)

ocenił(a) film na 10
Kefalia

no i dobrze
rozumiem, więc chyba wszysttko już jest jasne

ocenił(a) film na 5
IvanH

to ok
ze juz wyjasnione =] przepraszam, ze taka napastliwa bylam.....ale wkurzyl mnie ten Ali G...!! =] pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Kefalia

szkoda....
Bardzo zawiedliscie mnie swoja dyskusja...
A juz bylo ciekawie.. Szkoda, ze wycofalas sie z tego, co napisalas na poczatrku. Trzeba bronic wlasnego zdania, a nie odrzucac je przy pierwszej (fakt, malo porywajacej...) krytyce...

ocenił(a) film na 10

sens istnienia filmwebu i własnych opinii
Nie wycofuj sie z raz obranej drogi!! Napisalas, ze tu NAWET scenariusz NIE jest dobry.
Oczywiscie masz prawo do wlasnej opinii na ten temat, ale nie zmieniaj jej zaleznie od krytyki i podejmij dyskusje. O to chyba tu chodzi, czyz nie??

ocenił(a) film na 9
Kefalia

????
kiepsko zrobiony??? ubodło mnie to.... zastanów się jeszcze raz...

ocenił(a) film na 10
Kefalia

wreszcie olśnienie!
Ale ogromnym plusem tego filmu jest to, ze jest maksymalnie nowatorski. Nie spotkalam sie z tak znakonitym opowiadaniem hisorii dzieki retrospekcji!!
A zakonczenie!! wielkie brawa dla scenarzystow, Wykazali sie niesamowitym pomyslem.
Oby wiecej takich olsnien!!