no to dowaliłeś do pieca myśląc ze zabłyśniesz oryginalnością :)
od czasu do czasu i w holywood zrobią cos niezłego :P
memento rożni sie od "szmir" tym ze każda szmirę można łatwo przewidzieć. Częściowo wiadomo co stanie sie dalej, kolejne sceny, albo przynajmniej zarys, zakończenie
myślałem ze podobnie jest w memento
"o wcześniej musiało sie to i to wydarzyć. Natalie go okłamuje, manipuluje nim a nie tommy itp. a co najlepsze każdy mój typ był błędny im głębiej wstecz tym bardziej mnie wciągało co teraz kto w końcu !
kto by pomyślał ze historia opowiadana do tylu będzie tak zaskakująca z każda scena
cały film a szczególnie koniec :) idealny przykład suspense paluszki lizać
oczywiście jak każdy film ma swoje wady
dla mnie gówna to brak charakteru w głównych bohaterach oglądając film wydawało mi sie ze patrze na androidy, za słabo została odzwierciedlona psychika ludzka, jakby nie patrzeć sporo sie tam działo a emocje u bohaterów jak po przeskoczeniu metrowego murku. Niestety takie właśnie jest kino holywoodzkie skupia sie na historyjce a nie ludziach
8+/10 za zaskakujący, wciągający, oryginalny scenariusz
slowo szmira zostalo raz uzyte i teraz kazdy dzieciak je powtarza, a ze kolego nie zrozumialecs filmu to przykro mi bardzo - polecam tvp1 codziennie o 19.00 a potem zabki i do spania
To nie jest film dla niekumatych. Więc jeśli nie możesz wysilic swojego małego mózgu to sobie obejrzyj np. Gulczas. Może go zrozumiesz ale też mogą być małe problemy.