dla mnie film prawdy i zarazem kłamstwa:)Kiedyś jedna z wykładowczyń spytała się czy tego rodzaju eksperymenty i "metody" powinno się stosować.Dla mnie tak dla niej nie bo to podobno jest nieetyczne:) Czy zawsze postępujecie etycznie:) Genialne studnium człowieka, cudnowne psychodramy (mnie w identycznej uczestnicy zabili bo bardzo chciałem przeżyć:) erystyka na najwyższym poziomie warto obejrzeć. Wygrać za jaką cenę....
Jak dla mnie kolejne lewackie pranie mózgów biednych widzów. Pseudointelektualna papka pełna stereotypów, tyle że ładnie zapakowana. To takie typowe dla większości współczesnych produkcji z Hiszpanii i nie tylko. Do myślących samodzielnie i nie patrzących na świat przez pryzmat wykręconych wyobraźni tego typu scenarzystów/reżyserów tudzież wykładowców wyższych "uczelni" - można sobie darować.
@loth2000 - tylko z Twoim komentarzem do tego filmu mogę się zgodzić po części. żałuję tylko że zostały tu pokazane jedynie te banalne aspekty psychologicznego podejscia, tak aby ta masa kinowa coś tam z niego zrozumiała. ciekawie pokazane jest tez podejscie do aspektu kto tak na prawdę wygrał, a kto przegrał. niezłe kino, warto ogladnąć imo przynajmniej ze względu na rolę sekretarki, która moim zdaniem była świetna.
p.s.
ta manifestacja antyglobalistyczna idealnie wpasowuje się w kontrast wyścigu szczurów.
heh dobry filmik - oddaje znacznie jak ten świat dzisiaj wygląda, jak wielu nosi maski i to taki świeży koment bez 2 dna... a aktorstwo zwłaszcza sekretarka przekonujące :)
PS: tytuł założyciela tego tematu niezwykle trafiony