Metro strachu

The Taking of Pelham 1 2 3
2009
6,6 51 tys. ocen
6,6 10 1 51251
5,2 14 krytyków
Metro strachu
powrót do forum filmu Metro strachu

Trochę rozczarował mnie ten przesadny happyend, chciałem zaskoczenia, zszokowania, nie było go. Tak więc prośba do was o podawanie tytułów filmów bez happyendu.

ocenił(a) film na 6
jaroslaw16

kod dostępu

ocenił(a) film na 5
jaroslaw16

lepiej podać alternatywne zakończenia....ciekawiej by było gdyby na końcu się okazało, że Garber porobił wszystkich...można by było dać 6-7/10 a tak naciągane 5/10.

ocenił(a) film na 5
santinetto

no dokładnie. liczyłem, że Garber zwinie im jakoś tą kasę i jednocześnie wyjdzie na bohatera

ocenił(a) film na 4
santinetto

Lepsze byłoby gdyby te gliny go odstrzeliły na końcu.

ocenił(a) film na 6
shamar

zgadzam się z waszą trójką że chciałem innego zakończenia, dlatego proszę o podawanie tytułów filmów, które mają zaskakujące, nieszablonowe zakończenie, lub bez happpyendu np. Lęk pierwotny, gladiator(główny bohater umiera), szósty zmysł, podziemny krąg,teoria chaosu itd. jak znacie jakieś tytuły, których nie mówiłem to piszcie

ocenił(a) film na 4
jaroslaw16

Ale to pułapka, wiesz? Rozumiesz?
Jak ktoś Ci poda tytuły to już nie będzie zaskoczenia.

ocenił(a) film na 6
shamar

nie musi mi zdradzać końcówki, wystarczy że wymieni filmy, które są wyjątkowe w podobny sposób jak te filmy. Zapewniam Cię że jeżeli film będzie zaskakujący to będę zaskoczony, ale dzięki za radę ;)

ocenił(a) film na 4
jaroslaw16

Chyba tego jest dosyć.
Może na początek "Drabina Jakubowa"? Chociaż to zły przykład bo cały film jest nieszablonowy.

Może być np. "War" z Li i Stathamem (ale film średni).

ocenił(a) film na 6
shamar

dzięki :) ja od siebie dodam jeszcze 12 małp :)

ocenił(a) film na 5
jaroslaw16

Gang Olsena - wszystkie odcinki oprócz ostatniego.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

dzięki

ocenił(a) film na 5
jaroslaw16

Nie gniewaj się że trochę zażartowałem. Gang Olsena sam w sobie jest pozytywny ko w ostatnim odcinku kończy się mega hiper happy endem.

Ale na serio - jeśli szukasz ambitnej produkcji z niekoniecznie szczęśliwymi zakończeniami, to powinieneś koniecznie spróbować serialu "Po tamtej stronie". Ciężko to na sieci znaleźć ale warto. Klimaty zbliżone do "12 Małp" i tego typu produkcji i naprawdę jest nieszablonowo.

Tylko miej na uwadze, ze to produkcja telewizyjna i efekty specjalne bywają tam na niskim poziomie. Za to scenariusze i gra aktorska to wg. mnie górna półka.

ocenił(a) film na 6
Sony_West

Dzięki ;) Jak coś znajdziesz jeszcze to daj znać :)

ocenił(a) film na 6
jaroslaw16

ja bym zaproponował "Stay", a także "Reconstruction" i "Keith", z tym że dwa ostatnie to typowe dramaty