Nie jestem ekspertem, ani maszynistą/motorniczym itp. więc czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego od zwykłego hamowania pociąg się wykoleił? Zdaje się, że jeszcze przed "uderzeniem" w wodę wagony śmigały od ściany do ściany wyrzucając ludzi. Jak to jest?
To nie jest jedyne niedociągnięcie. Po ostatnim zawaleniu się metra i zamknięciu ostatniej grodzi, tępo napływania wody, powinno utworzyć małą fontannę na ulicy, a tym bardziej na pewno ludzie by nie wstrzymali wystraczająco długo powietrza by dopłynąć ze stacji widma do tego "bunkra". Przynajmniej na logikę xD jeszce coś mi nie pasowało ale już nie pamiętam. Film ogólnie nie jest zły ale popełnili pare gaf :)
To znaczy ja nie wiem czy to jest niedociągnięcie, bo jak pisałem - nie jestem ekspertem. Niemniej jakoś tak dziwnym wydała mi się taka ilość ofiar i tak długie hamowanie. A tej wody też było tam niewiele. Dlatego pytam ;) Poza tym metro chyba aż tak szybko nie śmiga coby taką masakrę zrobić ;) To nie TGV
No właśnie. A mi chodziło o to, że nie trzeba być ekspertem by zauważyć, iż coś w filmie nie gra :D
Wg. mnie to nie było zwykłe hamowanie a nagłe i to pewnie przy nie małej prędkości a przy takiej liczbie osób w wagonach mogli się nieźle poturbować. Jednak nie zmienia to faktu, że faktycznie trochę za dużo ofiar chyba było ;)
Metro w Wawie jeździ 60km/h a więc w Moskwie na pewno nie szybciej. Przy awaryjnym hamowaniu ludzie polecieli by na siebie i po przewacali się, a pociąg na pewno by się nie wykoleił. A w filmie widać jak ktoś leci przez cały wagon. Nie ma opcji. Film ogólnie fajny, ale te naciągnięcia z hamowaniem i ostateczną ucieczką oraz scena z karetką klasyfikują go do komedii :)
Jeszcze jedno naciągnięcie. Zwarcie z trzecią szyną powinno nastąpić dużo wcześniej bo wszyscy na około chlapali wodą, ale z drugiej strony nie ma opcji aby wszyscy zginęli w sekundę od napięcia 700V. Tych co byli między trzecią szyną a najbliższą szyną jezdną w okolicy zwarcia powinno ładnie telepać, ale cała reszta na pewno nie powinna zginąć.
Dodatkowo w momencie rozerwania składu gdy jeden wagon się odpina od reszty i wyraźnie jest pokazane rozerwanie przewodu hamulcowego i ucieczka powietrza powinien ten wagon się zatrzymać a nie jechać dalej. W rzeczywistości w przypadku braku powietrza w przewodzie hamulcowym klocki są maksymalnie zaciśnięte.