PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7700}

Mgła

The Fog
1980
6,5 12 tys. ocen
6,5 10 1 12245
6,3 24 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Liczyłam na fajny horror, a ten nie miał klimatu, a fabuła była poprostu nieciekawa. Wszystko rozegrało się zdecydowanie za szybko, zero napięcia.No i te upiory w swoich szmatach hahaha - z drugiej strony nie liczyłam na super efekty no bo w końcu to film z 80 roku - jedyne co mi się podobało to ich święcące na czerwono oczy. No i ta końcówka - niby "zaskakująca" ale bezsensowna, chociaż przynajmniej śmieszna, czego o reszcie filmu powiedziec nie mogę. Jednym słowem żałuję że nie oglądałam wczoraj Krzyku, który leciał w tym samym czasie bo na nim bym sie przynajmniej pośmiała. Mam nadzieję , że remake jest ciekawszy i straszniejszy.

ocenił(a) film na 6
morel86

heh No popatrz ja tez wczoraj wybralem mgle zamiast krzyku.
Duzo osob mialo ten dylemat :P
A co do filmu to powiem Ci ze masz racje,poczotek ciekawy ale reszta to lipa :/
Jedyne co mi sie podobalo w tym filmi to gra aktorow.

ocenił(a) film na 6
szm007

Jak dla mnie to dobry horror. John Carpenter jak na rok 80 spisał się dobrze, historia jest bardzo ciekawa i zapewne jak na tamte lata dość oryginalna. Wiadomo że ćwierćwieczne efekty się trochę zestarzały, ubiór, wygląd aktorów również co niektórych może śmieszyć, ale to klasyka. Dużym atutem filmu jest to że nie nudzi i akcja dzieje się dość szybko (w porównaniu do beznadziejnego remake'u). Remake jest beznadziejny i nie radzę Ci oglądać bo uśniesz, upiory ukazują się na 5 sekund dopiero pod koniec filmu.
Oryginał - 6/10
Remake - 2/10