Miłość

Love
2011
5,4 1,6 tys. ocen
5,4 10 1 1637
5,0 3 krytyków
Miłość
powrót do forum filmu Miłość

polecam

ocenił(a) film na 9

świetnie krecony, muzyka fajna, realizacja super. Film posiada klimat. Dla wszystkich fanów Sci-fi. Trochę może końcówka nie ten teges, ale dla mnie bomba!

boe666

Zazdroszczę. Gdzie miałeś okazję go obejrzeć?

ocenił(a) film na 7
BUNCH

dystrybucja thepiratebay ;)

rtyu

Czekać teraz tylko na dystrybucję Hatak :)

ocenił(a) film na 9
rtyu

Mieszkamy w Polsce. Film raczej do polskich kin nie wejdzie nawet w przyszłym roku. Choć przyznam iż w kinie wyglądałby naprawdę super.... wielka szkoda! Tak BTW może polecicie podobne filmy, z klimatem, gdzieś w kosmosie..... Mało takich filmów.

ocenił(a) film na 7
boe666

nie patrz na kina - i nie licz, że takie produkcje wejdą kiedykolwiek do kin - prędzej doczekasz się "kochaj i kochaj" odcinek 10 ;)
Też w kinie tego filmu nie oglądałem.
internet nie ma ograniczeń co do położenia geograficznego (na pewno nie w tym wypadku) więc - patrz co zaproponowałem powyżej i życzę tobie miłego oglądania ;)

podobne: moon i solaris mają klimat - ale pewnie już je znasz. Może Sunshine.

Pozdro

ocenił(a) film na 9
rtyu

moon i solaris oraz sunshine już dawno widziałem :) Nie miałem np. okazji widzieć avatara w kinie w 3d. Tak btw. film stworzony do 3d, fabuła całkiem jak na bajkę a i realizacja super. Ale dzisiaj już go nie obejrzę praktycznie nigdzie. No i to jest problem w Polsce. Brakuje trochę różnorodności, kina nie wracają do starych produkcji a szkoda. No i rzeczywiście te polskie komedie to dramat, zresztą cała ta produkcja polska jakaś taka dziwna :(. Tak do filmów podobnych to np. Cargo - całkiem fajny klimat, Another Earth - choć tochę melancholijny. Melancholia - też ciekawy ale to bardziej dramat niż sci-fi. Nie piszę o Alienach czy 2001 i 2010 Odyseja kosmiczna - bo też fajne. Brakuje filmów z tzw. deep space journey :) Czasem jak mam chwilę (dość długą ) to klikam na filmwebie wszystkie filmy sci-fi i powoli klikam na strony szukając czegoś niszowego ale fajnego. Tak trafiłem na LOVE.... Może znacie jakieś ciekawe produkcje (oprócz tych znanych) w tych klimatach.

ocenił(a) film na 7
boe666

tak Cargo - nawet nawet, Event Horizon i Sphere widziałeś ?

ocenił(a) film na 9
rtyu

No jasne... szukam jakiś niszowych, bo te normalne już wisziałem.

ocenił(a) film na 7
boe666

Pandorum - ale to też znany film. Z tymi "niszowymi" przeważnie jest taki problem, że mogą tylko opierać się na dobrym pomyśle ale efekty są przeważnie słabiutkie i trochę wówczas zalatuje kinem klasy b, tak mi się wydaje - co sądzisz ?

ocenił(a) film na 9
rtyu

tzn niszowych w sensie że nieznane w Polsce (lub małoznane), tak jak np. LOVE. Pandorium nie wiem czy było w kinach ale tak mi się ten film spodobał że aż sobie dvd kupiłem:) Zresztą taka jest przeważnie ścieżka (z mojej strony) - najpierw wydania netowe :) a potem zakup DVD jeśli coś jest naprawdę fajne. Na DVD jest fajniesza jakość obrazu ale również Dźwieku (np. DTS choć coraz rzadziej).

ocenił(a) film na 7
boe666

opium.org.pl

polecam ! dożo nowinek i "niezależne kino"

boe666

Z takiego klimatu polecam filmy:
Źródło, Eden Log, Sunshine, Dante 01, Moon, Agora, Melancholia, Cargo, Apollo 18;
pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9
che_to_fra_jer

nie widziałem Agora....

boe666

Skad wziales napisy do Love ? ; 00

ocenił(a) film na 9
che_to_fra_jer

nie znalazłem... ale tam mało mówią.. na końcu trochę jest tekstu, ale to jest klasyczny film do nauki języka, mało prosto i wyraźnie...

ocenił(a) film na 8
boe666

sorry ale chyba żartujesz.. film do nauki języka? no i prosto i wyraźnie przez eter na linii ziemia-->orbita albo z lekkawym akcentem secesyjnego jankesa?
heloł....
jeśli ktoś ogląda ten film i nie czai nic a nic z otwierającego go monologu, aranżowanych wywiadów dzielących poszczególne akty czy końcowego wywodu to gratuluję. taki połowiczny odbiór to sobie można serwować na komediach z karolakiem czy szycem.
proponuję poczekać na napisy, może ktoś w końcu zrobi albo nawet się zaangażować i pogadać z sabatem (obecny również na filmwebowym forum), może on coś na to poradzi. nie rozumiesz - nie oglądaj, szkoda twego czasu i wysiłków twórców
pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
potru

DZIZAS chłopie, weź nie przesadzaj, lekkawy akcent i już problem? Nie słuchać potru, film ma bardzo dobrą wymowę werbalną, dialogi to czysta angielszczyzna (właściwie amerykańszczyzna) i nie widzę powodu aby czekać na napisy. Film zresztą przemawia obrazem dużo bardziej niż elokwencją werbalną. Na końcu wypadałoby się trochu wsłuchać i tyle. Warto obejrzeć a nie czekać, naprawdę kawał dobrego scifi.

boe666

solidne Sci Fi [nietety nie w kosmosie - ale ... warto]

Primer
The Man From Earth
Code46
Eva
Cloverfield
Idiocracy
Monsters
The Jacket
Imortel

ocenił(a) film na 9
art_y_cham

nie widziałem Jacket (ale to chyba nie scf-fi) oraz imortel (niema go na filmwebie). Najciekawszy - primer i cloverfield.

boe666

Immortel [ad vitam]

sorry za bug'a

boe666

The Jacket? Sci-Fi? a moze jednak nie?

pozdrawia

artycha i cham

boe666

hej!

a 'Eva'?

http://www.imdb.com/title/tt1298554/

bardzo miło hiszpańskojęzyczna osobę poznać.

pozdrawia

artycha i cham

boe666

A te filmy, które chcesz obejrzeć muszą być nowe, czy mogą być starsze, zapomiane produkcje? Bo ze starszych polecam Silent Running http://www.filmweb.pl/film/Niemy+wy%C5%9Bcig-1972-32601 i Quiet Earth choć to nie do końca Sci-Fi http://www.filmweb.pl/film/Quiet+Earth%2C+The-1985-40130

ocenił(a) film na 9
Gemini_2

Pierwszy widziałem - naprawdę fajny, drugi muszę gdzieś dorwać. Dzięki za cynk.

ocenił(a) film na 9
boe666

Już dorwałem. Trochę za szybko zakończono. Pomysł dobry, pod koniec trochę to szmirowate, na samym końcu świetne.

ocenił(a) film na 9
Gemini_2

Ale ja wolę ogólnie nowsze :)