Miś

1980
7,8 346 tys. ocen
7,8 10 1 346245
7,9 56 krytyków
Miś
powrót do forum filmu Miś

Ten film widziałem już wielokrotnie, teraz bardzo często emitowany jest na KinoPolska, niestety bez tłumaczenia na londyńskim lotnisku.
No właśnie, mogę się tylko domyślać, że Tym alias Ochódzki/Paluch podarł swojej byłej żonie Irenie czyli Barbarze Burskiej paszport w samolocie gdy ona pomagała tej Pani wypełniać jakąś tam deklaracje. Zamysł prosty, do Pana Jana (czyli Bareja) pierwszy dotrzeć ma Ochódzki a nie Irena po te czeki.
Ale ta rozmowa urzędowa, nawet żebym English znał (może się uchowałem u stryja pod szafą, ale nie jest mi kompletnie on potrzebny, na wycieczkach rozmawiam po niemiecki a na angielski język mam alergię...) to i tak bym nie zrozumiał o czym mówili "co ja zrobiłam!", mówi Irena, ale ten dialog powinien być tłumaczony, nie jesteśmy kolonią brytyjską!

ocenił(a) film na 6
Irish_Americ

Wypełniając blankiet tej pani w samolocie, Irena napisała po angielsku że 'Ryszard Ochódzki przewozi heroinę w bagażu' i Anglik na lotnisku, u którego omawiała ona sprawę swojego podartego przez Ryśka w samolocie paszportu, powiedział jej, że nie może się ona zobaczyć ze swoim mężem (i wyjaśnić co się stało z jej paszportem) ponieważ dostali cynk, że przewozi heroinę i zostanie za to zaaresztowany. Tyle przynajmniej zrozumiałem z bełkotu tego ewidentnie polskojęzycznego aktora silącego się na 'britisz aksent'.

ocenił(a) film na 8
bieniowsky

Dzięki za info.
Wydedukowałem jeszcze to, że Tym leciał do UK jako Stanisław Paluch a Irena Ochódzka była pewna, że jako Ochódzki był w samolocie a takiego kogoś nie było na liście pasażerów.
Oglądałem ciekawostki z filmu i faktycznie lotnisko odgrywał jakiś budynek w Warszawie, ten facet to był Polak a nie Anglik.
Podobno też Bank do którego wchodził Ochódzki nie zgodził się na udostępnienie wnętrza stąd słyszymy tylko głos pracownika "my wszystko verstehen !".