PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10015633}

Mia i ja. Film

Mia and Me - Das Geheimnis von Centopia
2022
5,2 213  ocen
5,2 10 1 213
5,0 2 krytyków
Mia i ja. Film
powrót do forum filmu Mia i ja. Film

Kolejna bajka dla dzieci, a dorośli tu piszą, że im się nie podobała. Ale to jest dla dzieci. Jest bezpieczna, nie ma wulgarnych scen, ani żartów. Jest walka dobra ze złem, są elfy, jednorożce. Morałów jakichś specjalnie nie ma, choć można by wyciągnąć, że pokona się zło przyjaźnią, myślami o dobru pozbędziemy się z siebie zla. W kinie były też starsze dziewczynki, sądzę, że poszły z sentymentu do bajki z wczesnego dzieciństwa.
Ja, jako rodzic, przeżyłam bez szwanku ten czas, a są produkcje, na których człowiek odlicza czas do końca.
Dziecko w skali Filmweba oceniloby na 10.
Jako rodzic polecam.

Indra_5

Nie moge edytować to jeszcze dopisze, że Mia I ja ma też w sobie to, że nie jest powielane to, co w większości bajek. Świat Sentopii jest taki charakterystyczny dla nich, postacie też. Naprawdę warto.

użytkownik usunięty
Indra_5

Nie oglądałem filmu i nie mam zamiaru, ale denerwują mnie takie wpisy! To, że produkcja jest przeznaczona dla dzieci nie oznacza, że dorośli nie mają prawa jej ocenić! Ale widzę, że niektórzy tego nie rozumieją...

Źle mnie zrozumiałeś. Nie bronię nikomu dorosłemu oceniać filmu (wszak sama to robię), ale przypominam, że jest to produkcja kierowana do młodej widowni i przez pryzmat tego należy oceniać.
Np. nie będzie tu napięcia jak w thrillerze, ale będzie odpowiednie dla dzieci. A dorośli są rozczarowanie, bo dla nich za nudne...

użytkownik usunięty
Indra_5

Teraz już bardziej rozumiem twoją logikę!
Rzeczywiście różne filmy mają różną grupę docelową. Ten jak widać jest bardziej dla dzieci niż dla dorosłych. Nie mnie dalej oceniać, bo nie oglądałem tej konkretnej produkcji (a na sam temat trafiłem przez przypadek), ale jak się rzeczywiście dzieciom spodoba to dobrze dla nich. Ja prędzej jestem w stanie taki fakt przyjąć do siebie niż użytkownicy Youtube, którzy nienawidzą szeroko pojętych animacji i zaglądają na zwiastuny takich filmów tylko po to by je krytykować i wyzywać od "najgorszych". Wiem, bo widziałem mnóstwo takich "recenzji"...