Miasteczko Salem

Salem's Lot
2024
4,7 9,1 tys. ocen
4,7 10 1 9087
4,3 10 krytyków
Miasteczko Salem
powrót do forum filmu Miasteczko Salem

Średniaczek.

ocenił(a) film na 5

Ale dawać jedynki jak niektóre downy na tym portalu to naprawdę trzeba mieć zrytą banię. Macie jeszcze dwie poprzednie ekranizację plus serial Nocna Msza w którym widać inspirację Salem's Lot.

ocenił(a) film na 1
Tomashi_2

Ciekawe czy powiedziałbyś mi w twarz, że jestem downem, chłopczyku?

ocenił(a) film na 5
toxymorf

Tak, powiedziałbym. I nie raz już takim jak ty mówiłem, chłopcze.

ocenił(a) film na 1
Tomashi_2

Uuu... Zapewne ci ludzie z Internetu, którym to mówiłeś mogliby to potwierdzić.

ocenił(a) film na 5
toxymorf

Z internetu? Nieraz zdarzało mi się w robocie z debilami współpracować, którzy psuli robotę i sieli ferment. Ja tam się z takimi nie pitolę.

ocenił(a) film na 1
Tomashi_2

Tak tak. Słyszałem o tobie. Mamy wspólnych znajomych xD

ocenił(a) film na 5
toxymorf

To Zdrówka Życzę!

ocenił(a) film na 1
Tomashi_2

A ja dalszego nazywania nieznajomych dawnami i debilami. Na pewno skończy się to ciekawie dla ciebie. :)

ocenił(a) film na 5
toxymorf

A ja ci życzę dzieciaczku żebyś uważał jak będziesz przechodził przez jezdnie ;)

Tomashi_2

Czytałam tą książkę 4 razy, Nocna msza netflixa obejrzana i w sumie jako lekkie zaczerpnięcie z tej historii jest ok. W sumie ten serial buduje jakieś napięcie, opowiada historię i fajnie buduje postacie. Film niestety, nie odzwierciedla książki nawet w 1/10, wiele postaci, historii pominięte, z resztą główny wątek i bohaterowie to już nie wspomnę, gdybym nie była fanką tej książki i raz od biedy bym ją przeczytała to nawet chyba bym nie powiązała tych historii ( bo w sumie tylko nazwiska bohaterów się zgadzają). I ogólnie nie patrząc na książkę, gdyby nie dodali wzmianki że to na podstawie książki Kinga, to może dałabym nawet z 4, taki lekki horror w pochmurny dzień między obowiązkami domowymi, ale po tym co obejrzałam mam po prostu chęć sięgnąć na półkę i przeczytać tą książkę raz jeszcze, żeby pozbyć się tego niesmaku, który pozostał mi po tym filmie.

ocenił(a) film na 5
Monia1988_fw

Książka świetna, prawda.