PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10001584}

Miasteczko Salem

Salem's Lot
2024
4,7 8,5 tys. ocen
4,7 10 1 8450
4,2 13 krytyków
Miasteczko Salem
powrót do forum filmu Miasteczko Salem

Do cholery, w książce Ben i Mark byli opisywani jako osoby, które ze względu na wygląd zewnętrzny można było wziąć za ojca i syna.

ocenił(a) film na 1
Shiloh

...w sumie tego nie wiemy, ale... może w tej wersji będą "parą" ;) jakoś nie zdziwiło by mnie to.

kgibas666

A jak to było w "Zaginionym świecie: Parku jurajskim"?

ocenił(a) film na 1
DaRBonD_1990

...normalnie... wszystkie homoseksualne dinozaury wyginęły bo nie miały potomstwa ;"(

kgibas666

Mówię o Goldblumie i jego afroamerykańskiej (ciekawe czy po tatusiu) córce

ocenił(a) film na 1
DaRBonD_1990

...to panie, to ja nie wiem nawet... nie znam. "jurassic park" nie moja bajka :(

DaRBonD_1990

No dobra, tylko w tym przypadku raczej ciężko powiedzieć, że córka wygląda jak ojciec, a w przypadku Marka i Bena było wyraźnie, że wyglądają jak ojciec i syn.

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 1
kamyczek_96

...panie... dawno takiego kału nie widziałem... ale może to dlatego że nie śledzę współczesnego "kina"....... powiedzieć że to skrót streszczenia książki w formie mini-komiksu z gumy balonowej donald.. i to dla dzieci... i to takich naprawdę niedorozwiniętych, to jak nie powiedzieć nic...

ocenił(a) film na 4
Shiloh

Czekam na dzień kiedy reżyserzy, którzy są artystami, wsadzą swoją kreatywność do małego pudełeczka i wyrzucą do oceanu. Po czym będą ekranizować książki jak roboty gdzie wszystko będzie identycznie jak w materiale źródłowym bez grama kreatywnego podejścia. To będzie piękny wspaniały świat.

FlashGordon_filmweb

Więc niech zmienią tytuł, skoro chcą z całkiem niezłej książki zrobić adaptacyjne gówno, i wprowadzać ludzi w błąd.

FlashGordon_filmweb

Dokładnie tak. Jak są tacy kreatywni niech Sami coś. napiszą i to nakręcą a nie zmieniają to co jest dobre

ocenił(a) film na 5
blekota74

Wiesz, że możesz po prostu nie oglądać? Nie ma takiego przymusu.

kamyczek_96

Ale już obejrzałem

ocenił(a) film na 1
FlashGordon_filmweb

....zmiana rasy bohatera... cóż za niezwykle rzadko spotykany i oryginalny zabieg ostatnio... faktycznie szczyt kreatywności ;)

ocenił(a) film na 3
Shiloh

A to nie koniec bo dr Cody będzie kobietą, również czarną

Lady_Rita

Już lepsze to, niż żeby lekarzem był jednocześnie ojciec Susan, jak w wersji z 1979 roku. To jedno mogę przeboleć. Przynajmniej nie zrobioną z Cody'ego kochanka żony Tibbitsa, jak w wersji telewizyjnej (którą, swoją drogą, wolę bardziej niż wersję Hoopera).

Shiloh

Wersja Hoopera w wersji 3 godziny to fajny film. Lubię go, choć może nie jest to rzecz wybitna ( Hooper popełnił tylko jeden wybitny tytuł ), ścisły top jego filmografii.