PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=850}

Miasteczko South Park

South Park: Bigger, Longer & Uncut
1999
7,2 71 tys. ocen
7,2 10 1 71494
6,6 23 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum filmu Miasteczko South Park

:D

ocenił(a) film na 9

Swietna bajka :) a Husajn mnie rozbraja hahahaha

sztohas

Skoro to bajka, to puść dziecku. :v

ocenił(a) film na 9
bart13

bajka dla doroslych rzecz jasna :)

sztohas

Bajka – krótki utwór literacki zawierający morał (pouczenie), często jest wierszowany, czasem żartobliwy. Morał może znajdować się na początku (promythium) lub na końcu (epimythium) utworu albo wynikać z jego treści. Istotną cechą bajki jest alegoryczność. Bohaterami bajek mogą być ludzie, a także zwierzęta, przedmioty i zjawiska, które uosabiają typy ludzkie, cechy charakteru lub przeciwstawne poglądy i stanowiska[1]. Jest jedną z odmian epiki, choć bajka epigramatyczna ma dużo cech lirycznych.

Animacja (film Animowany)– rodzaj filmu, w którym obrazów nie uzyskuje się na drodze rejestrowania zjawisk (w sposób ciągły) przy pomocy kamery. Źródłem danych jest często ręcznie rysowana grafika, która przedstawia na pojedynczych klatkach filmu kolejne fazy ruchu (stąd też film animowany określa się zazwyczaj mianem filmu rysunkowego lub kreskówki). Można w nim wykorzystywać również techniki animacji poklatkowej zdjęć poklatkowych. Obecnie coraz częściej stosuje się też grafikę i animację wspomagane komputerowo.

Źródło: Wikipedia

To tak dla rozróżnienia, że „Bajka" nie równa się nigdy „Animacja"

ocenił(a) film na 9
bart13

japierdziele czlowieku.... dobra dzieki za wyjasnienie... ale jak powiem ze to bajka to co ? ja sobie bede oznajmial jak mi sie spodoba ;) dla mnie jest to bajka. pozdrawiam.