PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=850}

Miasteczko South Park

South Park: Bigger, Longer & Uncut
1999
7,2 71 tys. ocen
7,2 10 1 71494
6,6 23 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum filmu Miasteczko South Park

Nie wiem czy ktoś to zauważył podczas oglądania filmu, ale twórcy podczas napisów
końcowych napisali, że Saddam Hussein sam podkładał sobie głos, a jak wiadomo jemu
głos podkładał Matt Stone. Wiem, że to żart, ale moim zdaniem to przesada, aby nabijać się
nawet podczas napisów końcowych.

ocenił(a) film na 10
karmenion

Żartuj zawsze, kiedy sytuacja nie wymaga bycia poważnym.

ocenił(a) film na 7
gorky_park

Moje motto życiowe ^^

ocenił(a) film na 8
karmenion

haha dobre, nie zauwazylem :D

ocenił(a) film na 9
karmenion

oni sie z niego nabijali jak jeszcze żył... film został wyprodukowany w 1999 więc ostro po nim jechali ;p ładnego pedała z niego zrobili xD sugerując, ze gdy zginie będzie sie zabawiać z szatanem

ocenił(a) film na 9
DarkBartek

no co ty!!! brovo za spostrzegawczosc !

ocenił(a) film na 9
pavel13

bez Ironii proszę ;p

ocenił(a) film na 9
karmenion

"nabijanie sie" to glowna idea tego filmu wiec dlaczego mieliby zachowac powage na napisach?

a i to czy zyje czy nie mysle ze nie robi tym panom zadnej roznicy
jesli potrafia sie nabijac z jezusa i z wiary tylu ludzi to watpie zeby mieli szacunek do zmarlego terrorysty

użytkownik usunięty
karmenion

To jest zupełnie jak z moją sztuką teatralną "Dayan na dzikim zachodzie", w nim komediową rolę odegrali bracia Kaczyńscy! Ale uwaga powstał w latach 2006-2007 czyli w czasach kiedy to jeden z nich jeszcze żył, a pamiętacie chyba JESZCZE jakie to Polacy jaja robili z Kaczyńskich? Ze bliźniacy, że klony, kaczory, nie wspomnę, że ukradli księżyc, (co jest jednocześnie lekko nawiązane w sztuce), Pana świętej pamięci Lecha Kaczyńskiego traktowałem jak kiedyś papieża Błogosławionego Jana Pawła II, że będą żyć wiecznie, że nic im się nie stanie, ale stało się nadeszła katastrofa w Smoleńsku. Byłem jeszcze w łóżku, włączyłem telewizor po ósmej, pamiętam to było dzień po premierze Transformersów na TVN'ie, czyli 10 kwietnia 2010 w sobotę. Podali w telewizji, że prezydent zginął, potem to już historia, pogrzeb, bitwa o krzyż pod pałacem prezydenckim i od tej pory nikt się nie ważył mówić o Lechu Kaczyńskim złego słowa! No bo przecież umarł w strasznej katastrofie. Na Youtube sami użytkownicy kazali usuwać filmiki nabijające się z śp. Lecha Kaczyńskiego. I patrzcie minęło tyle lat od napisania głupiej satyry politycznej osadzonej na dzikim zachodzie opowiadającej o utraconej miłości i parodiująca Władcę Pierścieni, a okazuje się, że nigdy jej nie upublicznię, bo występuje w niej iść śp. Lech Kaczyński (chociaż w sztuce występują razem nie są rozróżnialni imionami). Jak to pewien komik powiedział "Miałem w planach skecz o Kaczyńskich, ale ze względu na katastrofę w Smoleńsku nigdy jej nie ukaże" (jakoś tak, nie pamiętam dokładnie). Tak więc sztuka teatralna kurzy się na półce i niech tak zostanie.

A co to ma wspólnego z Husajnem? Początkowo byłem zdziwiony jego samym wystąpieniem, lecz uświadomiłem sobie, że film powstał w czasach kiedy on jeszcze żył. Tak więc można to darować, przymrużyć na to oko, do czasu aż nie umarł nabijano się z niego jak kiedyś z śp. Lecha Kaczyńskiego i jego brata.

Tak więc widzicie kiedy ktoś jeszcze żyje można się z niego pośmiać, lecz kiedy umrze zwyczaj nakazuje poszanowanie zmarłego. Tak to już niestety jest.

Nabijanie się nawet w napisach końcowych jest w wielu filmach, w "Toy Story 2", w napisach końcowych są ukazane śmieszne scenki z boku, w "Mafii" napisy końcowe są przerywane śmiesznymi scenkami i napisami typu "Jakiś tam chłopczyk zmienił imię na Tifani" (czy jakoś tak), albo w Shreku 2 napisy końcowe przerwano na moment bo osioł dowiedział się, że został ojcem smoksiołków (na jakimś portalu taka nazwa występuje). Dajcie spokój to tylko komedia!

ocenił(a) film na 7

szczerze mowiac to w dupie mam takie konwenanse jezeli chodzi o terroryste, o zwyklego smiecia z ktorego nabijac sie mozna zawsze, niewazne czy zyje czy juz zdechl, bo scierwo nie zasluguje na zaden szacunek.

Tym bardziej jestem troche zawiedziony tym ze to saddam popychal szatana, a nie odwrotnie :(