PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=850}

Miasteczko South Park

South Park: Bigger, Longer & Uncut
1999
7,2 71 tys. ocen
7,2 10 1 71494
6,6 23 krytyków
Miasteczko South Park
powrót do forum filmu Miasteczko South Park

zenada...

ocenił(a) film na 3

serial w deche, film do dupy...

ocenił(a) film na 9
born2run

a mi sie wydaje, ze film nawet lepszy od serialu, zalezy jaki odcinek.
i film i serial 10/10

born2run

Film w dechę, serial do dupy...

born2run

Film nie był wcale taki zły serial jednak bardziej mi się podoba,tylko skoda ze na tyle odcinków jest tylko jeden film kinowy.

ocenił(a) film na 3
born2run

nie rozumiem absolutnie co ten film ma takiego godnego uwagi... kiedys uwazalem ze south park to idiotyczny serial dla ludzi z poczuciem humoru rodem z rynsztoka. jednak po obejrzeniu kilku odcinkow zrozumialem ze ten serial jest naprawde inteligentny i stanowi satyre na ludzka glupote. wiele odcinkow ma charakter przesmiewczy, pokazujac glupote prawa, zachowan ludzkich, czy konkretnych nawet ludzi... fakt, sa tez odcinki bardziej banalne ale ogolnie serial ten jest nieglupi o ile sie go rozumie. natomiast co nam daje film? film bierze z serialu to co najplytsze - wulgarne slownictwo, puszczanie bakow (terrence i phillip to chyba najwiekszy minus south park!), troche rzygania, gadania o bzdetach, seksu husseina z diablem itd. i co daje "w zamian"? nic. w filmie nie ma nic intelgentnego, zadnego moralu znanego z serialu. tylko kretynski, plytki humor... i dlatego uwazam ze film jest absolutnie do dupy, kiedy serial (a przynajmniej duza czesc odcinkow) jest naprawde swietna... kropka.

ocenił(a) film na 9
born2run

z tym ze niewiele odcinkow ma wlasciwie moral, nabijaja sie z wielu rzeczy ale nie prowadzi to za czesto do moralu jako takiego
a co do terrence&phillip'a
nie odbieralbym tego w taki sposob ze puszczenie baka samo w sobie jest zartem
to raczej nabijanie sie z jakosci programow jakie serwuje amerykanska tv, a w tym przypadku serwuje ten (s)hit glownie dzieciom
przynajmniej ja to tak odbieram, ogladajac tylko film mozna faktycznie dojsc do takich wnioskow jak ty na temat t&p ale ogladajac caly serial wiem ze to nie puszczenie "baka" jest zartem samym w sobie przy tych postaciach
podobnie jak itchy and scratchy w the simpsons to aluzja do pewnej znanej bajki, chyba jasne jakiej tylko ze znacznie bardziej subtelna
wulgarne slownictwo? coz nie jest to szczyt dobrego humoru ale nie przeszkadza mi w odbiorze
takie watki jak seks husseina z diablem i rzyganie sa wydaje mi sie dosc jasne dla fanow serialu i nie moze ich zabraknac
chlopak rzyga na wendy caly 1sezon i nie widze powodu zeby z tego rezygnowac skoro tworcy chca wprowadzic watek milosny
jesli w fabule jest saddam i szatan to wiadomo z serialu ze "byli razem" wiec tez nie mozna z tego zrezygnowac

ogolem film nawet mi sie podobal ale serial faktycznie znacznie lepszy z tym ze tylko do czasu
jak widze niektore najnowsze odcinki to czasami film jednak wydaje sie lepszy

ocenił(a) film na 7
born2run

ale głupoty piszesz. Film jest inteligentny i ma przeslanie, to tego w cholere wyrazne, wrecz lopatologiczne, nie wiem jak mozesz nie widziec tego ze dzieciakom telewizja i kino zasterpowaly rodzicow, ktorzy zaczeli sie interesowac tym co robia podopieczni, gdy juz bylo za pozno, to taka satyra na tych rodzicow z hameryki co to z usmiechem na ustach wola wina za wlasne olewactwo i zle wychowanie na gry video, filmy, muzyke itp. I jest to nadal aktualna i wazna kwestia