Miasto Boga

Cidade de Deus
2002
8,0 174 tys. ocen
8,0 10 1 174348
8,0 38 krytyków
Miasto Boga
powrót do forum filmu Miasto Boga

Napewno mnie zaraz pojedziecie ale dla mnie ten film był beznadziejny.
Długi, nudny, bezsensu.
Może to dlatego, ze leciał tak późno i w trakcie zasnąłem na jakies 20 minut ale nie znalazłem w nim nic fajnego.

Dadan

Bla bla bla blaaaaa blll bla.

To jest równoznaczne z Twoim komentarzem.
Ludzie, uzasadniajcie swoje wypowiedzi. Inteligentny człowiek przecież nie ma z tym problemu.

ocenił(a) film na 10
gibons19

uzasadniłem-długi, nudny,bezsensu, nic sie nie dzieje itp. itd

użytkownik usunięty
Dadan

imteligemtmy czlowiek nie musi uzasadniacpoprostu mu sie nie podoba i juz...mi sie bardzo podobal np. i co musze uzasadniac

ocenił(a) film na 9
Dadan

był długi. fakt. miejscami nudny. fakt. ale ma w sobie taki coś dzięki czemu jest wyjątkowy i dlatego mi się podobał. proponuję żebyś obejrzał go jeszcze raz, bez zasypiania
:)

ocenił(a) film na 10
Dadan

"Długi, nudny, bezsensu" to jest Blair Witch Project, który to masz w ulubionych.
ale skupmy sie na temacie.
Genialna gra kamer i zdjęcia pokazują zupełnie inny świat. pokazują że coś dzieje sie poza moim małym własnym cieplym światkiem i chociażby dlatego powinieneś nie zasypiać. to jeden powód. jak będziesz miał ochote podyskutować to dorzuce pare jeszcze.

ocenił(a) film na 5
szczygiel

Też mi specjalnie nie przypadł do gustu,momentami nudnawy.To że był oparty na faktach i pokazywał ciemną strone życia nie robi jeszcze z niego arcydzieła.

ocenił(a) film na 10
Dadan

Film jest świetny oddaje dośc dobrze realia jakie panują w miastach brazylii do teraz... 10/10 jak dla mnie

Peixe

Film świetny. 10/10. Po obejrzeniu byłam przerażona realiami tam panującymi. Swietne zdjecia!

Dadan

mi sie film tez jakos nie za bardzo podobał ale to, ze sie nic nie dzieje to sie nie zgodze bo cały czas jest jakas akcja. troche za długi był mogli go skrócic.

ocenił(a) film na 8
Dadan

Nie był wcale taki długi...Nie był nudny-cały czas sie coś działo. A napewno nie był bezsensu... Więc twoje uzasadnienie mnie wogle nie przekonuje...

Od siebie dodam że piękna sceneria,ciągła akcja która sie trzyma kupy, montaż jest genialny-są pokazywane historie niechronologicznie a jednak ciągle można sie połapać o co chodzi.Scenariusz napisany niby na prawdziwych faktach,ale zostało to oczywiście ostro przesadzone... Dla mnie arcydzieło... Nie obejrzałbym go pewnie gdyby nie był w top 100 na filmwebie więc dziękuje wszystkim którzy na niego głosowali wczesniej;]

ocenił(a) film na 10
Dadan

Chcialbym zapytac, w ktorym miejscu film byl nudny, albo nic sie nie dzialo?? bo jakos chyba niedokladnie ogladalem:D

ocenił(a) film na 10
Dadan

Może ten typ oglądał inny film o podobnym tytule? Nikt normalny o filmie "Miasto boga" nie napisze, że jest "Długi, nudny, bezsensu".

ocenił(a) film na 8
Dadan

niektórym to się chyba, za przeproszeniem, w głowach popierdoliło. ja rozumiem, że to nie kino dla każdego i nie twierdzę, że ci, którym się nie podobało są głupsi czy bez gustu. ale jeżeli pisze się, że film był bez sensu, a potem twierdzi się, że jest się "inteligentnym" (pisząc to z błędem), to chyba coś nie tak z wami jest ludzie!

GxZas

Dla mnie film pierwsza klasa :) Nie rozumiem jak ktos pisze ze film miejscami nudny . Czyli byly dajmy na to cztery momenty po 5 minut w których niewiele sie dzialo ? To nie jest film sensacyjny w rodzaju szklanej pulapki . Wszystkie filmy maja byc szybkie i krótkie . Ludzie opamietajcie sie . Wydaje mi sie ze niektórzy nie wiedza co ogladac . Wchodza na filmweb widza dobra note i sciagaja a puzniej film im sie nie podoba . Ja jak przeczytam film to wiem ze film moze mi sie nie spodobac . To nie jest film dla każdego widza i nie chodzi mi tu o inteligencje :)

Lepery

Wkradl sie blad .

Jak przeczytam o czym jest film to wiem ze film moze mi sie spodobac albo nie . Powinno tak byc

ocenił(a) film na 10
Dadan

z taka argumentacją to Ty sie schowaj, ja mogę napisać ze to ty jesteś beznadziejny, bo Twój post jest krótki, nudny i bez sensu.