Miasto Boga

Cidade de Deus
2002
8,0 174 tys. ocen
8,0 10 1 174348
8,0 38 krytyków
Miasto Boga
powrót do forum filmu Miasto Boga

Film wstrząsający a zarazem wielkie arcydzieło.
Po tym obrazie tylko SLUMDOG potrafił wywrzeć podobne wrażenie.
Rewelacja.
Takie filmy są potrzebne światu by poruszać sumienia możnych.

ocenił(a) film na 9
Conan_z_Cymmerii

Slumdog? Haha! to kiczowate dno? bez jaj...

http://www.filmweb.pl/topic/1091233/NIE+DAJCIE+SI%C4%98+NABRA%C4%86+NA+MANIPULAC J%C4%98+!!!.html

ocenił(a) film na 9
Conan_z_Cymmerii

Slumdog nawet do pięt nie dorasta Miastu Boga. Jeden jest cukierkowaty, balansujący na granicy Bollywod i ewidentnie zrobiony pod szeroką publikę, a drugi bezkompromisowy, do bólu prawdziwy i dobrze oddający opisywany klimat i realia. "Simply no competition"

Conan_z_Cymmerii

Slumdog to naiwna, cukierkowa bajeczka. Nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, w przeciwieństwie do Miasta Boga.

ocenił(a) film na 7
Conan_z_Cymmerii

Slumdog... hahahahhahahah.... dobre.... Dobry żart nie jest zły xDDD

ocenił(a) film na 10
maniek5maniek

Slumdog to ścierwo ,jest to kolejny dowód na to że Oscary od jakich 10 lat to po prostu przereklamowane gówno. Właśnie skończyłem oglądac Miasto Boga - Arcydzieło jak dla mnie.

ocenił(a) film na 7
Conan_z_Cymmerii

Nie będę jechał po Slumdogu jak wszyscy tu obecni bo to mija się z celem. Jednym się podoba innym nie. Miasto Boga arcydziełem nie jest ale filmem świetnym owszem. Wywarł na mnie duże wrażenie, bo pokazał mi prawdę o życiu w brazylijskich favelach, o których wiedziałem tak niewiele....

ocenił(a) film na 10
Conan_z_Cymmerii

Miasto Boga zdobyl uznanie/sympatie w calkiem innych kategoriach niz slumdog, dlatego nie odwaze sie ich porownac...
Osobiscie bardzo dobrze dotarl do mnie ten film,
ciekawie opowiedziana historia z autopsji, no i brawa dla aktorow,
kidys slyszalem ze postacie tego filmu nie sa w zasadzie aktorami, tylko ludzmi ktorzy tam zyja...
Jesli to prawda potrojne oklaski...

ocenił(a) film na 9
Conan_z_Cymmerii

Film Slumdog oraz Miasto Boga oceniłem tak samo - 9. Lecz bardziej przychylił bym się w stronę Miasta Boga. Film ukazał prawdziwe życie biednych dzielnic brazylijskich. Nam Brazylia kojarzy się w większości z rewelacyjnymi piłkarzami. Nie wiemy o tym jak naprawdę wyglądało ich życie w młodości. Ten film pokazał przez jakie piekło przechodzą codziennie tam ludzie, jaka tam jest walka o byt. Film jest niesamowity.

ocenił(a) film na 10
Conan_z_Cymmerii

Jak dla mnie film rewelacyjny. Pokazuje prawdziwe życie w slumsach, o których wielu ludzi nie ma pojęcia. Otwiera oczy na wiele rzeczy .

ocenił(a) film na 9
Conan_z_Cymmerii

Ja nie mam nic do slumdoga film jak film -dobry,według mnie troche nie realny w przeciwieństwie do miasta boga który jest świetnie zrealizowanym filmem i trudno sie w nim przyczepić do czegokolwiek. powiedzmy sobie szczerze MIASTO BOGA TO MIASTO BOGA.