Film wstrząsający a zarazem wielkie arcydzieło.
Po tym obrazie tylko SLUMDOG potrafił wywrzeć podobne wrażenie.
Rewelacja.
Takie filmy są potrzebne światu by poruszać sumienia możnych.
Slumdog? Haha! to kiczowate dno? bez jaj...
http://www.filmweb.pl/topic/1091233/NIE+DAJCIE+SI%C4%98+NABRA%C4%86+NA+MANIPULAC J%C4%98+!!!.html
Slumdog nawet do pięt nie dorasta Miastu Boga. Jeden jest cukierkowaty, balansujący na granicy Bollywod i ewidentnie zrobiony pod szeroką publikę, a drugi bezkompromisowy, do bólu prawdziwy i dobrze oddający opisywany klimat i realia. "Simply no competition"
Slumdog to naiwna, cukierkowa bajeczka. Nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, w przeciwieństwie do Miasta Boga.
Slumdog to ścierwo ,jest to kolejny dowód na to że Oscary od jakich 10 lat to po prostu przereklamowane gówno. Właśnie skończyłem oglądac Miasto Boga - Arcydzieło jak dla mnie.
Nie będę jechał po Slumdogu jak wszyscy tu obecni bo to mija się z celem. Jednym się podoba innym nie. Miasto Boga arcydziełem nie jest ale filmem świetnym owszem. Wywarł na mnie duże wrażenie, bo pokazał mi prawdę o życiu w brazylijskich favelach, o których wiedziałem tak niewiele....
Miasto Boga zdobyl uznanie/sympatie w calkiem innych kategoriach niz slumdog, dlatego nie odwaze sie ich porownac...
Osobiscie bardzo dobrze dotarl do mnie ten film,
ciekawie opowiedziana historia z autopsji, no i brawa dla aktorow,
kidys slyszalem ze postacie tego filmu nie sa w zasadzie aktorami, tylko ludzmi ktorzy tam zyja...
Jesli to prawda potrojne oklaski...
Film Slumdog oraz Miasto Boga oceniłem tak samo - 9. Lecz bardziej przychylił bym się w stronę Miasta Boga. Film ukazał prawdziwe życie biednych dzielnic brazylijskich. Nam Brazylia kojarzy się w większości z rewelacyjnymi piłkarzami. Nie wiemy o tym jak naprawdę wyglądało ich życie w młodości. Ten film pokazał przez jakie piekło przechodzą codziennie tam ludzie, jaka tam jest walka o byt. Film jest niesamowity.
Jak dla mnie film rewelacyjny. Pokazuje prawdziwe życie w slumsach, o których wielu ludzi nie ma pojęcia. Otwiera oczy na wiele rzeczy .