Świetny film Stone'a, można powiedzieć że kultowy. Świetne zdjęcia. Ponury klimat Tureckiego więzienia. Niewiem tylko co za debil zaniżył tak średnią ocenę filmu.
kazdy ma prawo
nie uwazasz ze kazdy ma prawo glosowac jak mu sie podoba??moze ktos stwierdzil ze ten film jest na 1 i tak zaglosowal, ma prawo.Dla mnie film jest bardzo dobry, ale widac nie dla wszystkich :)
Ocena powinna być obiektywna a nie subiektywna, więc nie powinno się tak jak mówisz wyjstawiać 1 dobremu filmowy, tylko dlatego, że np. nie trafił w gust, albo o zgrozo jeżeli kogoś powiedzmy znudził i nawet nie obejrzał do końca.
Można powiedzieć, że jakiekolwiek uwagi na temat oceny były niepotrzebne - film jak widać /ocena 9/ sam się obronił i uważam, że całkowicie zasłużenie. To film, którego się nie zapomina, film który zostawia w nas ślad - nie do zatarcia. Kiedy oglądnąłem go kilka lat temu po raz pierwszy, kilka dni chodziłem z ciężarem tureckiego więzienia – a to potwierdzenie odzwierciedlenia klimatu. Film wybitny nic dodać nic ująć, życzę sobie i Wam wszystkim więcej TAKICH