"Zodiak" z którego roku, bo jest kilka? :) Dokladnie o tym tytule są dwa: z 2005 i 2007, może jest jakis starszy, ale nie znalazłam. Bardzo małe odstępstwo czasu jak na "remake", więc pewnie traktują o czym innym. :)
dorzucę jeszcze "The Cell"... i trochę motywu psychopatycznego jest w "The Tortured"
Dobrze wiedzieć xd nie oglądałam "milczenia...", więc mi to jakoś tak przyszło xd skoro piła przy tym wymieka, to tym bardziej bd oglądać, dzięki!;)
Piła to zupełnie inny film, widziałam wszystkie części- rezyserowi chodzi chyba tylko o to żeby jak najszybciej zwrocic obiad:P Co nie zmienia faktu, że serię lubię:D
Ale ten co tworzy te "grę" ma coś trochę z głową xd No w sumie racja z tym obiadem, same flaki, krew i tyle xD
Hmm Podziemny krąg....(rozmarzylem się :)) , lęk pierwotny, kolekcjoner kości, taksówkarz, mechaniczna pomarańcza( brak słów..), sekretne okno i ostatecznie, upadek.. Wszystkie te filmy są krótko mowiac genialne, miłego oglaania.
Przede wszystkim największe osiągnięcie tego gatunku - "Siedem". Moim zdaniem jest jeszcze lepszy od "Milczenia Owiec".
Nie oglądałem Obywatela X, ale na pewno zobaczę w najbliższych dniach.
Dzięki za tytuł :)
siedem i red dragon są lepsze moim zdaniem. Ostatnio miałem okazje obejrzeć te 3 filmy w niedługim okresie czasu i milczenie może jakoś nie odstaje ale jednak trochę brakuje do tej 2. Do tego kilka scen było tak głupich że aż przykro było patrzeć jak Starling przy wyłączonym świetle zdążyła się obrócić wystrzelać cały magazynek a Bill nawet strzału nie oddał za tą scenę obniżam ocenę na pewno, głupiej tego się moim zdaniem nie dało zrobić. Ja rozumiem że nie jest to film dokumentalny ale litości:) przecież on nawet jeśli jakimś cudem dostał by 1 to na 100% dałby rade wycelować jeszcze w nią szczególnie że on ją widział dokładnie:) Happy end na siłe
warto dodać też Czerwonego Smoka, gdzie postać psychopaty jest świetnie wykreowana przez rewelacyjnego Fiennesa.
A co powiecie o filmie Bronson i Chopper wiem są to filmy bardziej o czubach niż psychopatach ale warto zobaczyć :)
'ludzka stonoga' też jest o psychopacie, jednak mi ogólnie film średnio przypadł do gustu, Jednak pod wględem popieprzenia było nawet mocne;) tak czy siak warto zobaczyć by wyrobić sobie własną opinię
Salo to najbardziej chory film jaki w życiu widziałam, nie rozumiem żadnej z pozytywnych opinii, które dotyczą tego filmu.
salo to tylko adaptacja chyba jeszcze bardziej kontrowersyjnej powieści de sade'a, niewiele ma to wspólnego z thrillerem psychologicznym. ot, libertynizm i wszystko co się z nim wiąże