5,0 11 tys. ocen
5,0 10 1 10859
3,8 4 krytyków
Milion dolarów
powrót do forum filmu Milion dolarów

Myślę,ze w filmie Milion Dolarów każdy znajdzie coś dla siebie. Niesamowicie absurdalna historia przedstawiona w prześmieszny sposób zmusza do refleksji,ze nie warto oddać wszystkiego za błyskotki. Świetna obsada (Kinga Preis, Andrzej Grabowski, Hanna Konarowska, Rafał Mohr, oraz młody Jakub Gierszał) udowadnia,ze polskie kino nie jest jeszcze stracone, a we współpracy z genialnym reżyserem może niesamowicie dużo. Tak jak filmy pana Janusza z lat 70 były na wysokim poziomie, tak i teraz, po 30 latach, swojego poziomu nie straciły. Świetna komedia rozweselająca z morałem. polecam serdecznie.

nomercy1410

Hahahahahahahahahahaha - słowem wstępu.
Polskie kino jest już dawno stracone a ten "film" jest doskonałym tego dowodem.
Jestem ciekawy czy zniknie z mojego kina po pierwszym tygodniu wyświetlania... ;)
Dziękuję.

ocenił(a) film na 5
nomercy1410

No z tym 'zmuszaniem do refleksji' to bez przesady. Ja nijak tego nie odczułam , film próbował być śmieszny, jednak nie spełnił swojej roli, ale ogólnie nie tak źle. Gierszał i Kulig fantastycznie odegrali swoje postaci, ale za to małżeństwo Stasiulkowo-Bożenkowe bardzo mnie rozczarowało, przecież grali je doświadczeni, profesjonalni aktorzy, a tu taki 'niewypał'.
Reasumując 5/10

ocenił(a) film na 7
zajaczek_121

Każdy ma prawo do własnego zdania i na indywidualny sposób odbiera bodźce. Fakt faktem- po Karolaku i Preis spodziewać sie było można czegoś lepszego. Być może moja opinia nie jest do końca obiektywna,gdyż czekając na film rok,cieszyłam się już z samej możliwości zobaczenia go.