5,0 11 tys. ocen
5,0 10 1 10859
3,8 4 krytyków
Milion dolarów
powrót do forum filmu Milion dolarów

mam wrażenie, że spora część widzów po prostu nie rozumie tego filmu... to inny rodzaj
humoru - czarna komedia. Polacy chyba nie przyzwyczaili się do tego typu produkcji i
spodziewali się kolejnego głupawego filmu... ;c

ocenił(a) film na 3
pauli0193

a może Polacy spodziewali się w końcu czegoś zabawnego, a wyszło jeszcze gorzej niż zwykle?:/ czekałam na ten film, miała być w końcu komedia na poziomie, która będzie śmieszyć a powstało jakieś 100 minut żenuy, nie wiem które momenty Cię tak rozbawiły, gdybyś mogła mi przybliżyć, może rzeczywiście czegoś nie zrozumiałam...

ocenił(a) film na 7
blaha_fw

nie skomentowałam filmu w stylu 'hahahahahaha, ale się uśmiałam', więc nie rozumiem pytania o momenty, które mnie 'tak rozbawiły'... to jest specyficzny humor i rzeczywiście są momenty śmieszne, ale nie jest ich wiele, gdyż przeplatają się z elementami dramatu itp. myślę, że niewłaściwe jest sprawdzanie do jakiego gatunku należy film przed jego zobaczeniem, szufladkowanie go i nastawianie się na konkretne emocje, bo łatwo się wtedy rozczarować...

pauli0193

Mi również się podał.Zwróciłam szczególną uwagę na rolę Grabowskiego-człowiek,który zagra każdego!Ą humor inny-są nawet teksty,które swobodnie mogłyby wejść do obiegu w rozmowach.Powiem krótko-jedna z lepszych komedii polskich jakie oglądałam.Obsada też rewelacyjna.
ps.Z pewnością nie dla fanów "Och Karol 2" czy "Rozmów nocą"-innym polecam:)