Witam, bardzo chce obejzec ten film, ale, nie czytalem ksiazek, czy w filmie sa jakies watki ktorych moge nie zrozumiec przez to ze nie przeczytalem ksiazki?
Raczej w filmie pominięte są niektóre wątki. Jeśli mogę coś doradzić to lepiej przeczytać trylogię a później obejrzeć film. Prawie 2000stron śmignęłam w 2 tygodnie aż, ze względu na brak czasu (praca). Trylogia wciąga niesamowicie :).
Polecam gorąco przeczytanie książek:
http://selkar.pl/aff/baqu/trylogia_millennium_stieg_larsson_p_168045.html
Są naprawdę fenomenalne, już dawno nic mnie tak bardzo nie wciągnęło. W potoku miałkich powieści trylogia Larssona naprawdę wyróżnia się na plus :)
W filmie sporo pomineli, możan go zrozumieć bez ksiązki, ale niektóre watki książkowe całkowicie zmienili. Polceam poczytac ksiazke a potem zobaczyc film :)
Tak wlasnie zamierzalem zrobic, posiadam wszystkie czesci, ale nie stety nie moge ich teraz przeczytac, w sobote lece na wakacje do polski (mieszkam w szwecji) ale sciagne w wersjach audio i przeslucham, a po jakims czasie przeczytam.
ja rowniez ksiazki nie czytalem, wczoraj dopiero wlaczylem sobie ten film i smialo mozesz sobie i polecam, spodoba ci sie napewno a i nie jest jakis zakrecony ze trzeba 2,3 razy ogladac