PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465857}
7,6 85 tys. ocen
7,6 10 1 85091
7,2 24 krytyków
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet
powrót do forum filmu Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

Właśnie skończyłam oglądać ten film. Czy ktoś mi łaskawie wyjaśni jego koniec? Bo z lekka mnie wyprowadził z równowagi. Dlaczego z tej Lisbeth zrobiła się taka laska i w ogóle? Błagam o wyjaśnienie!

inka1703

Bo w przebraniu przywłaszczyła sobie pieniądze Wennerström z kilku banków gdzie miał konta.

ocenił(a) film na 7
ALIEN_K

Tak, to wiem, ale po co, dlaczego? Na co dzień prawie satanistka, a nagle laska na obcasach?

ocenił(a) film na 9
inka1703

Po tym co przeszła zrozumiała że żyjąc wspomnieniami i dręczeniem się tym
co było nic nie zdziała. Dostrzegając że odegrała się dla swojego sumienia
i uratowała życie człowiekowi postanowiła zacząć układać życie od nowa.
Wykorzystała do tego swoje umiejętności (chodzi o kasę) i swój wdzięk który
ukrywała pod szatą zagubionej emo dziewczyny.
Może być?

ocenił(a) film na 7
kokon123

DZIĘKUJĘ. Na takie wyjaśnienie czekałam :)

kokon123

Niestety zakończenie przewidywalne. Mówię tu dokładnie o kluczowym wątku morderstwa Harriet. Nie trudno było się domyślić, że to ona śle kwiaty przez te wszystkie lata. :)
Reszty nie dało się przewidzieć (Wznowienie sprawy przeciwko Wennerstormowi i zniknięcie Lisbeth wraz z jego pieniędzmi).
6+, lub 7- /10

ocenił(a) film na 6
inka1703

Hmm.... chyba raczej chciala ukryc swoja tozsamosc - kamery w bankach i kontakt z osobami obslugujacymi tak olbrzymie operacje finansowe, z obsluga hotelowa (w ksiazce byl dokladny opis tego jak specjalnie zwracala na siebie uwage zeby zapamietano jej 'nowy' wizerunek' z ktorym pozniej nikt by jej nie polaczyl. Bo ta zmiana to raczej jednorazowa akcja :)