PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=465857}
7,6 85 tys. ocen
7,6 10 1 85094
7,2 24 krytyków
Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet
powrót do forum filmu Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

tytuł (?)

ocenił(a) film na 8

są dwa rodzaje filmów pod innym tytułami? Czy to ten sam film po tymi dwoma tytułami? Mianowicie : "Millennium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" and the second "Millennium: Dziewczyna, która igrała z ogniem" o co chodzi? Proszę o wyrozumiałość dopiero co się zainteresowałem tym filmem ;) no i mogę mieć za 2h ;p ale nie wiem, który to.;p

mnich_8

"Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" to pierwsza część trylogii Millenium a wspomniana "Dziewczyna, która igrała z ogniem" jest chronologicznie druga ;)

kandja

wiadomo może kiedy u nas będzie druga część? własnie w sieci widzialam trailer.

ocenił(a) film na 8
missvan

mam już dwie części..;p ale cii.., musialem ;D

mnich_8

psss... mozesz sie ze mna skontaktowac potrzebuje ogladnąc ta 2 częcs !!???
wikirybotycka@intria.pl
albo chociaz powiedz jak ściagnac?

ocenił(a) film na 8
mnich_8

dodam jeszcze, że istnieje 3 część Millenium http://www.filmweb.pl/f505440/Zamek+z+piasku%2C+kt%C3%B3ry+run%C4%85%C5%82,2009

ocenił(a) film na 8
ankafanka

no trudno, aby nie istniała, skoro na literacki pierwowzór składa się właśnie trylogia.(ech, co to gimnazjum zrobiło z ludźmi...)

ocenił(a) film na 8
Slimak_KissMyAss

Dziękujemy Ci, że jesteś tak wspaniałomyślny jak przystało na standardowe nauczanie ;) hehe.

mnich_8

JA OGLADNEŁAM JUZ 3 CZĘSCI I WIEM JEDNO ...,,,CO KSIAZKA TO KSIAZKA'''
POZDRAWIAM FANÓW TYCH NOWYCH I STARYCH

ocenił(a) film na 8
rybka58

Znam tylko kila przykładów gdzie film był na równi z książką, jeden gdzie nawet był lepszy od niej. Na film składa się wiele czynników; muzyka, aktorstwo, zdjęcia, a nawet własna reżyserska interpretacja fabuły, bo scenariusz a film będzie się zawsze różnił - wyjątkiem jest chyba tylko znana mi adaptacja Skazani na Shawshank - nie rozumiem porównań do samej książki, bo ona prawie w każdym przypadku przeważa nad filmem.