7,6 170 tys. ocen
7,6 10 1 170036
7,6 39 krytyków
Misery
powrót do forum filmu Misery

8/10

ocenił(a) film na 8

W mojej opinii występują drobne spoilery (zaznaczone) do książki, więc twoja wola czy je przeczytasz. Są one niewielkie, więc zabardzo nie zepsują zabawy. No to do dzieła :
Co najważniejsze ..zabójcza rola Kathy jako Annie to największy plus, bez niej było by gorzej (to tak jakby Lśnienie bez Nicholsona :)
Następnie genialna scena gdy Annie dowiaduje się, że Misery została uśmiercona i przychodzi do Paula - majstersztyk. Fabuła troszeczkę skrócona niż w książce, nie wybaczę im (SPOILER) kciukotomii i odcięcia stopy, których nie było (KONIEC SPOILERA).
Bardzo nie przypadły mi do gustu sceny z szeryfem i jego żoną. Wprowadzały takie lekkie rozluźnienie, ale wolałby więcej zobaczyć w relacji Paul-Anni (SPOILER) np. coś o miejscu śmiechu czy wyrzutach sumienia pisarza, po tym jak został zabity pierwszy (w książce młody) policjant (KONIEC SPOILERA)

Na koniec zostaje mi pytanie : czy tylko mi było troszkę żal Annie ?

ocenił(a) film na 7
Ifryt

dałem ocene 7/10
takie filmy najlepiej się ogląda za pierwszym razem tak jak to ja wczoraj pierwszy raz obejżałem
Film trzyma w napięciu, ciekawość jak to pisarz wybrnie z niebezpiecznych sytuacji
książki nie czytałem, zupełnie przypadkiem wczoraj się natknąłem na ten film
Co do twojego pytania to nawet przez myśl mi nie przeszło żeby było mi jej żal zaluzyla na to jak skonczyla